SON DAKİKA

Yeşilay ile İÜ’nün “Atık Sudan Bağımlılığa“ Projesi

28 Nisan 2017, Cuma - 15:21
İSTANBUL (AA) - Yeşilay, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Adli Tıp Enstitüsü, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile "Atık Sudan Bağımlılığa" projesini hayata geçirecek.
Yeşilay’dan yapılan açıklamaya göre, projeyle İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü bünyesinde "Atık Suda Uyuşturucu Madde Analiz Laboratuvarı" kurulması ve epidemiyolojik izleme merkezinin sürdürülebilirliği hedefleniyor.
Bağımlılıkların denetlenebilmesi ve önlenmesi adına hayata geçirilmesi planlanan laboratuvar, İstanbul’da 2 ilçede başlatılacak olan pilot uygulamalar ile şehrin tamamına ve ülke geneline uyarlanabilecek bir model oluşturmakla da kalmayacak, İstanbul genelinde faaliyet gösteren birçok araştırma alanına da zemin oluşturulacak.
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İÜ Adli Tıp Enstitüsü ile gerçekleştirdikleri projeye ilişkin, "Suçu önleme ve toplum sağlığı konularında bilimsel araştırmalar yürüten İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü ile birlikte bağımlılıkların azaltılmasını amaçlayan bu önemli projenin ortağı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir asra yakın zamandır, bağımlılıklarla mücadele çalışmalarının her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Böylesine önemli bir amaca hizmet eden bu projenin yasadışı maddelerin tespiti ve bağımlılık önleme çalışmalarına çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. ifadelerini kullandı.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul 2016 Yılı Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen projede öncelikle bir atık su laboratuvar altyapısı geliştirilecek. Daha sonra seçilen pilot bölgelerden, İSKİ yardımıyla alınan atık su numuneleri analiz edilecek. Bu sayede atık suda uyuşturucu analiz yöntemleri ve bu yöntemlerin standart uygulama prosedürleri geliştirilerek, uluslararası düzeyde veri elde edecek bir sistem oluşturulacak. Böylece dünyada düzenli olarak toplanmakta olan veriler ile Türkiye’ye ait karşılaştırılabilir verilerin elde edilmesi için olanak sağlanacak. Bu verilerin yorumlanmasıyla oluşturulacak stratejiler doğrultusunda Türkiye’de uyuşturucu mücadeleye önemli katkı hedefleniyor. Proje, "Atık Sudan Bağımlılığa" sloganı ile sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek. Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler