SON DAKİKA

ÖNDER İmam Hatip Gençlik Buluşması

29 Nisan 2016, Cuma - 00:48
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen, değerlerinden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandığını belirterek, "Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici nice haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı, zihnine zincirler vuruldu. ’Katsayı uygulaması’ dediler, bununla beraber önünü kestiler. Bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez" dedi.

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salon’unda ÖNDER İmam Hatip Gençlik Buluşması’ndaki konuşmasına, Mustafa Necati Bursalı’nın "Efendim" şiirinin "Alemler yaratıldı hürmetine efendim/Melek insan hayrandır sünnetine efendim/
Sen habib-i Hüda’sın, mislin ve benzerin yok/Ne kadar şefkatlisin ümmetine efendim/Yüzün gülzar-ı cennet, nazarın kalbe şifa/Sensin tabib beşerin illetine efendim" dizeleriyle başladı.

Kutlu doğumun herhangi bir yıl dönümü değil, manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı ölçüde anlamlı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bütün Müslümanların bu yeniden diriliş fırsatını en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Allah-ü Teala hepimize işte bugün burada toplandığımız gibi kıyamet günü de Efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip eylesin diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bugüne kadar taşımaktan daima şeref duyduğu ve gururla taşımayı sürdüreceği bir unvanı olduğunu dile getirerek, salondaki gençlere şöyle seslendi:

"Tıpkı sizler gibi, sizlerin evlatları, kardeşleri, eşleri, anne-babaları gibi ben de bir imam hatipliyim. Bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum ama bir tercih olarak söylüyorum. 4 çocuğumun 4’ü de imam hatipli. Sizler, yani bir mensubu olmaktan şeref duyduğum imam hatipliler, son dinin ve son Peygamber’in bendeleri ve günümüzdeki hizmetkarları olarak rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un özlemini çektiği Asım’ın nesli, üstad Necip Fazıl’ın ’Zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ şuurunda bir gençlik diyerek, tarif ettiği gençler olarak, unutmayın sadece bu milletin değil, aynı zamanda tüm ümmetin de umudusunuz. Açık söylüyorum bu bilince sahip olmayan imam hatiplinin benim gözümde sıradan bir diploma sahibi olmanın ötesinde anlamı yoktur. Eğer ’İmam hatipliyim’ diyorsanız, hayatınızın sonuna kadar gururla, şerefle ama bir o kadar da sorumlulukla taşıyacağınız bir görev üstlenmişsiniz demektir. Bizler, imam hatipte okumanın fikir ve gönül dünyamıza neler kattığını çok iyi biliyoruz. Bu hazineden istifade edemeyenler yok mu? Elbette var. Ne diyor şair ’Ol mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler’. Deryayı bilmeyenlerden olmayacağız, deryayı anlayacağız, bileceğiz. Onun için bizde en önemli hareket noktasının ne olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz."

- "Millet eline geçen her fırsatta destek vererek, imam hatipleri küllerinden yeniden inşa etti"

Karşısında gördüğü manzaranın, siyasetten bürokrasiye ve ticarete kadar her alanda fikir ve gönül dünyası dolu olanların ezici bir çoğunluğa sahip olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, "Türkiye’de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen, bize ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Bunun çilesini sizler çok çektiniz. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici nice haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı, zihnine zincirler vuruldu. ’Katsayı uygulaması’ dediler, bununla beraber önünü kestiler. Bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin eline geçen her fırsatta destek vererek, imam hatipleri küllerinden yeniden inşa ettiğini vurgulayarak, "Kapısına kilit vurulmak, öğrencilerinin geleceği karartılmak istenen imam hatipler, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler