SON DAKİKA

“Onlar Bize Emanet“

09 Ekim 2018, Salı - 05:50
ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Palandöken Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, "Onlar Bize Emanet" sloganıyla, esnaftan topladıkları gıdaları, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlar için doğaya bıraktı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne (GHSİM) bağlı Palandöken Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, Palandöken Dağı'nda yaşayan ve soğuk kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanların beslenmesi için esnaftan kırmızı et, tavuk eti, bayat ekmek ve kuş yemi topladı.

Yabani hayvanların doğal ortamlarında sağlıklı yaşamaları ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Onlar Bize Emanet" sloganıyla toplanan yemler daha sonra Palandöken Dağı'nda yaşayan yabani hayvanlar için doğadaki çeşitli alanlara bırakıldı.

Merkezin Müdürü Mehmet Gözütok, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabani hayvanlar için doğaya yem ve gıda bırakarak sahipsiz hiçbir canlının kalmayacağını gösterdiklerini ifade etti.

Erzurum'da soğuk kış günlerinin yaşandığını hatırlatan Gözütok, "Bu yüzden yaban hayatındaki canlıları düşünmek zorundayız. Bundan dolayı yaban hayvanlarını beslemek ve onları kış şartlarında aç bırakmamak için çeşitli yiyeceklerden doğaya bıraktık. Fırsat buldukça onları bu şekilde beslemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Neşeli ortamda geçen etkinliğe katılan gençler, etkinlik sonrası Palandöken Dağı'nda kar topu oynayarak karın keyfini çıkarttı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler