SON DAKİKA

Operasyon turizmcileri endişelendirmedi

25 Ağustos 2016, Perşembe - 22:54
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, DAEŞ’e yönelik Fırat Kalkanı operasyonunu dolayısıyla turizmde bir olumsuzluk yaşamadıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sili, Türkiye’yi ve Alanya’yı tanıyanların eylül ve ekimde tatile gelmeye devam edeceğini ifade ederek, "Yurt dışındaki partnerlerimizde bir panik havası görünmüyor." dedi.

Kara harekatının Rusya’dan gerçekleşecek charter seferlerine de bir etki yapmasını beklemediklerini dile getiren Sili, "Türkiye’ye charter seferlerinin yeniden başlayabilmesi için Türkiye’den istenilen güvenlikle ilgili resmi garantiden bir sorun yaşanacağını da düşünmüyorum. Bugünkü sorun ile bunu bağdaştırmak doğru değil." diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise 2016 yılı turizminin bittiğini söyledi. Yeni rezervasyonların kasım ayında başlayacağını kaydeden Çavuşoğlu, "2017 satışlarına daha başlamadık. Başlayana kadar da Türkiye’nin tüm bu sorunları çözmesi gerekiyor ki beklenen hedefleri gerçekleştirmek daha kolay olsun." dedi.

Avrupa’nın Türkiye’yi ve Türkiye’nin çevresindeki olayları yakından takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Şu an turizmde Türkiye için Avrupa’da olumsuz bir hareket yok. Ancak gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Onlar gibi bizde gelişmeleri yakından takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler