SON DAKİKA

Ordu’daki heyelan

25 Haziran 2016, C.tesi - 13:56
ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanın ardından yolları açmak için çalışmalara başlandı.

İlçeye bağlı Yukarı Yavaş Mahallesi’nde dün gece etkili olan şiddetli yağmur mahalleye ulaşımın sağlandığı yollarda heyelana, bazı evlerde ise hasara neden oldu.

Yukarı Yavaş Mahalle Muhtarı Nedim Töngel, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece etkili olan şiddetli yağmur sonrası mahalleye ulaşım sağlanan yollarda heyelan meydana geldiğini, 5 evin ise göçük ve heyelan tehlikesinden dolayı boşaltıldığını söyledi.

Töngel, 8 iş makinesiyle yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, mahalleye ise henüz elektrik ve su verilemediğine dikkati çekti.

En kısa zamanda mahalle yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğüne işaret eden Töngel, şunları kaydetti:

"Dün gece iftarda başlayan sağanak yağmur mahallemizde ciddi hasara neden oldu. Fındıklık bahçelerinin çoğunda heyelan meydana geldi. Birçok yol ise toprak kayması sonrası kapandı. Mahalle sakinlerimizden Adem Topçu’ya ait kullanılmayan ev yıkılırken Mehmet Çakmak, Celal Altun Sarı, Ahmet Çakmak ve Dursun Çakmak’a ait evler ise heyelan ve göçük tehlikesinden dolayı tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu anda ulaşamadığımız haneler var, köprülerimiz yıkıldı ve yollarımız göçtü. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Yağmur esnasında evini aniden su bastığını kaydeden Altun Sarı ise evdeki tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini ve evinin yıkılmak üzere olduğunu söyledi.

Hüseyin Akyurt da mahalledeki hayatın adeta durduğunu ifade ederek zararlarının çok büyük olduğunu anlattı.

Öte yandan Kadir Dinç’e ait mahalle kahvehanesinin duvarı da heyelanda yıkıldı.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler