SON DAKİKA

Organlarıyla üç hastayı yaşama bağlayacak

28 Temmuz 2017, Cuma - 10:40
ISPARTA (AA) - Isparta’da kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan karaciğer ile böbrekler sağlığına kavuşmak için organ bekleyen üç hastaya nakledilecek.

Isparta Şehir Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren M.Y’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Bu kişinin ailesi, doktorların kendileriyle görüşmesi sırasında organ bağışına onay verdi. Daha sonra 5 kişilik ekip tarafından yaklaşık iki saat süren çalışmada karaciğer ve böbrekler nakil için alındı.

Isparta Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mustafa Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin organları bağışlama kararının çok duyarlı bir davranış olduğunu vurguladı.

Karaciğerin Antalya’da, böbreklerden birinin ise Isparta’daki bir hastaya nakledileceğini belirten Yiğit, diğer böbrek için uygun kişinin sonradan belirleneceğini ifade etti.

Türkiye’de nakil bekleyen hasta sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Yiğit, "Ailenin bu duyarlılığın tüm topluma örnek olmasını, halkımızdan organ bağışına duyarlılık göstermesini istiyoruz. Organ bekleyenlere yardımcı olmak, onlara yeni bir hayat vermek önemli." dedi.

Yiğit, bu işlemin Şehir Hastanesindeki ilk organ bağışı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler