SON DAKİKA

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Tokat’ta

22 Haziran 2017, Perşembe - 17:42
TOKAT (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk askerinin Katar’a gitmesiyle ilgili, "Oralar bizim gönül coğrafyamız. Bakın yabancı askerler, bütün ülkeler Ortadoğu’da. Rusya’sı var, Amerika’sı var. Neredeyse bütün ülkeler var. Çünkü Katar üzerinden Türkiye üzerinde oyun oynanıyor ve planlanıyor. Türk askeri Katar’a gitti. Biz de orada varız. O maksatla gittik. Netice itibarıyla bizi dikkate almadan Batı bir hesap yapmayacak." dedi.

Özel uçakla kente gelen Eroğlu’nu Vali Cevdet Can ve protokol üyeleri katıldı. Eroğlu, valiliği ziyaret ederek Can’dan kent hakkında bilgi aldı.

Bakan Eroğlu, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, bakanlığının Tokat’ta yaptığı yatırımları anlattı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Türk askerinin Katar’a gitmesi ile ilgili ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Eroğlu, şunları söyledi:

"Oralar bizim gönül coğrafyamız. Bakın yabancı askerler, bütün ülkeler Ortadoğu’da. Rusya’sı var, Amerika’sı var. Neredeyse bütün ülkeler var. Çünkü Katar üzerinden Türkiye üzerinde oyun oynanıyor ve planlanıyor. Türk askeri Katar’a gitti. Biz de orada varız. O maksatla gittik. Netice itibarıyla bizi dikkate almadan batı bir hesap yapmayacak."

- CHP’nin Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Eroğlu, CHP’nin Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü eleştirerek, "CHP lideri yürüyor. Demirel ne demişti? ’Yollar yürümekle aşınmaz’ demişti. CHP Genel Başkanı’na yakıştıramadım. Özellikle milletimizin üstüne böyle kritik durumlarda oyun üstüne oyun oynanıyor. Gezi hadisesinden önce IMF’ye borcumuzun tamamını ödemiştik. Bir de faizler neredeyse yüzde 4,5’e kadar düşmüştü." diye konuştu.

Türkiye’nin bu durumunu önlemek için Gezi gibi olayların yaşandığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yürüyüşü anlamak mümkün değil. Bir kere mahkeme kararı gayet açık. Kendisi de diyordu ki ’Mahkeme kararına saygı duymak gerekir’. O halde mahkeme kararına saygı duymak gerekir. Dava bitmiş değil. Yargıtay safhası var. Kalkıp da FETÖ’ye destek gibi bir algı oluşması son derece yanlıştır. FETÖ’nün başımıza ne açmak isteği ortadadır. Daha 15 Temmuz’dan sonra bir yıl olmadı. 15 Temmuz’da bu ülkeyi işgal ettirmek için, tamamen bölmek, parçalamak planını FETÖ uygulamaya başlamıştı. En hain kanlı darbe girişimi. MİT tırları ile alakalı konularda mahkemenin verdiği kararı dikkate almayarak güya millet galeyana getirecek hareketler yanlıştır. Anamuhalefetin böyle harekette bulunması doğru değildir. Hep birlikte birlik, beraberlik kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım. FETÖ, PKK, DEAŞ ve bazı ülkelerin milletimize karşı oynadığı oyunlara karşı dimdik durmak gerekir."

Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Niksar ilçesine hareket etti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler