SON DAKİKA

Ortadoğu’dan Giresun’a charter seferi

30 Haziran 2017, Cuma - 13:58
GİRESUN (AA) - Ortadoğu’dan başlatılan charter seferiyle Giresun’a gelen turizmciler, turistik yerleri ziyaret etti.

Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren bir seyahat acentası tarafından her hafta cumartesi günü Ortadoğu’dan Ordu-Giresun Havalimanı’na charter seferi düzenlenecek.

Charter seferinin başlatılması nedeniyle geldikleri kentte Karadeniz’in doğal güzelliklerini keşfeden turizmciler, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Bektaş ve Kulakkaya Yaylaları, Ağaçbaşı Tabiat Parkı, Gelin Kayası’nın yanı sıra çok sayıda turistik yeri gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortadoğu pazarının talebine uygun birçok turizm alanının Giresun’da yer aldığını söyledi.

Uzun süreli konaklamalarda turistlerin şehri hem doğal hem kültürel anlamda iyi vakit geçirebileceklerini aktaran Gürgenci, konaklamalarla ilgili taleplere cevap verecek pek çok işletmenin mevcut olduğunu kaydetti.

Gürgenci, aynı zamanda uzun süreli konaklamalarda yaylalar, kültürel alanlar, mutfak ve tüm doğal güzelliklerin yer aldığını ifade ederek, "Seyahat acentesi bu kapsamda tüm bu güzellikleri göstermek adına hazırladığımız programdan oldukça memnun kaldı. Bu sezondan itibaren konaklamalarda Giresun’u kullanan şirket, şehirde uzun süreli konaklamalar için de Giresun’dan turizm alanlarına yönelik bir gezi programı talep etti. Bu önemli çalışmanın artarak sürebilmesini umuyoruz." dedi.

Seyahat acentası sahibi Abdulmajeed Saleh Alkhıdhr ise Giresun’un doğal güzelliklerinin Ortadoğu’dan gelecek gezginler için uzun vadeli konaklamaya çok uygun olduğunu belirterek, Giresun’da her şeyin sade, insanlarının ise çok keyifli olduğunu bu nedenle bölgede uzun zaman geçirebileceğini söyledi.

Acentanın Türkiye Genel Müdürü Mahmut Zakarneh de Giresun’un doğal güzelliklerinin kendisini oldukça etkilediğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Transfer konularını çözdükten sonra gelen misafirlerimiz için uzun süreli konaklamaları kapsayan tur programları ve turizm alanlarının görsellerini talep ediyoruz. Sosyal medya üzerinden ve web sitemizden bunların yayınlarını yaparak şehre daha fazla turist getirebileceğiz. Charter seferlerine bu sezon daha yeni başladık ve ona rağmen oldukça talep görüyor. Giresun yaylalarının güzellikleri ve bozulmamışlığı, karışık olmayışı, sessizliği bizleri büyüledi. Ortadoğu pazarının beklentilerini karşılar nitelikte çok dolu bir zenginlik."









Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler