SON DAKİKA

Otobüs durağı isteyen mahalle halkı yolu kapattı

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 23:30
ANKARA (AA) - Keçiören ilçesi Yeşiltepe Mahallesi sakinleri, protokol yolunda otobüs durağına engel olan direği kaldırmayan elektrik firması yetkililerini protesto amacıyla yolu trafiğe kapattı. Eyleme, muhtar ve ilçe emniyet müdürünün devreye girmesinin ardından son verildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Kuzey Ankara TOKİ konutlarında ikamet eden mahalle sakinleri, yerleşim yerine uzak mesafedeki otobüs duraklarının protokol yolu üzerine taşınması amacıyla bir eylem düzenledi.

Durak yapılabilecek noktadaki elektrik direğinin bölgenin elektrik dağıtımını yapan şirket tarafından kaldırılmadığını iddia eden mahalle sakinleri, elektrik şirketini protesto eden yazıların yer aldığı pankartlar taşıyarak yolu trafiğe kapattı.

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün elektrik şirketinin direği kaldırmaması nedeniyle protokol yolu üzerindeki yakın mesafede durağın yapılmadığını belirterek "Yetkililere olan müracaatlarımız bürokratik işlemlere takılıyor, konutlarının yakınında otobüs durağı olmadığı için ıssız yerlerden geçerek 3 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlarımızın olumsuz bir olaya kurban gitmeden sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." dedi.


Bu sırada yol üzerindeki araçların sahipleri ile mahalle sakinleri arasında tartışma yaşanması üzerine olay yerine polis ekipleri ile Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürü Arif Hakan Tandoğan da geldi.

Bulut ve Tandoğan'dan mağduriyetlerinin giderileceğine dair söz alan mahalle sakinleri eylemlerine son verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler