SON DAKİKA

Özbekistan'da, Türkiye'deki üniversitelerde okuyacak öğrencilere sınav

20 Mayıs 2019, Pazartesi - 14:20
TAŞKENT (AA) - Türkiye'deki üniversitelerde eğitim görmek isteyen öğrenciler, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (KÜNİB-YÖS) katıldı.

Yabancı uyruklu öğrencilerin, Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarına kabulünde ölçüt alınan KÜNİB-YÖS, Taşkent'te gerçekleştirildi.

Türkiye'deki üniversitelerde okumak isteyen Özbek, Kazak ve Kırgız öğrenciler, sınava yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 200 öğrenci, Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak 120 sorunun yöneltildiği sınavda ter döktü.

Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre KÜNİB'e üye 71 üniversitenin, yabancı uyruklu öğrenciler için ayırdıkları kontenjanlar doğrultusunda puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek.

Sınava katılan Özbek öğrenci Kamil Maksudov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk üniversitelerinin dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldığını ve eğitim kalitesinin üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Sınavın Türk üniversitelerinde eğitim almak için iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Maksudov, Türk üniversitelerinde eğitim görmeyi amaçladığını belirtti.

Sınav için Kazakistan'dan gelen İbrahim Aliyev de Almatı'daki TÖMER'de Türkçe dil eğitimi aldığını kaydederek, Türkiye'de tıp alanında okumak istediğini söyledi.

Hafta sonu KÜNİB tarafından Taşkent'te Türk üniversitelerinin tanıtıldığı eğitim fuarı düzenlenmiş, 30'a yakın Türk üniversitesinin rektör ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı fuara Özbek öğrenciler büyük ilgi göstermişti.

- KÜNİB-YÖS

Merkezi İstanbul'da bulunan Kafkasya Üniversiteler Birliği, 11 Kasım 2009'da 3 ülkeden 7 üniversitenin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi ve eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmak üzere kurulan KÜNİB, günümüzde 13 ülkeden 102 üniversitenin üyesi bulunduğu büyük bir uluslararası eğitim organizasyonuna dönüştü.

KÜNİB, ayrıca, 2014'ten beri Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin kabulünde ölçüt alınan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nı yapıyor.

Türkiye'de 71 üniversitenin kabul ettiği KÜNİB-YÖS, sırasıyla Ürdün, Türkiye, Azerbaycan ve Almanya'da yapıldı.

KÜNİB-YÖS ile son 3 yılda Türkiye'deki üniversitelere 2 binden fazla öğrenci yerleştirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler