SON DAKİKA

Özel güvenlik personeline emniyette eğitim verildi

19 Mart 2018, Pazartesi - 06:40
Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, hukuk dışı veya spora yakışmayan hareketler yapan seyirci yüzünden bütün bir kulübün veya seyircinin cezalandırılmasına giden olayların yaşandığını, bunun engellenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Dinç, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası içerisindeki konferans salonunda, özel güvenlik personeline verilen eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un özellikle özel güvenliğin sporda şiddetin önlenmesi ve aramayla ilgili eğitimlerine çok önem verdiğini kaydetti.

Özellikle son dönemde aralarında Eskişehirspor taraftarlarının da bulunduğu bir kaç maçta istenmeyen olayların yaşandığını ifade eden Dinç, şöyle devam etti:

"Bizler devletin resmi kolluk gücüyüz, sizler de şuanda mevcut kolluk gücüne ikinci bir destek veren en büyük ikinci güvenlik gücüsünüz. Sayı olarak neredeyse Eskişehir’de fiilen bizden daha fazlasınız. Bu doğrultuda sizin bize vereceğiniz destek gerek ülkemiz gerekse Eskişehir için çok önemli. Antalya’da oynanan maçta birisi bizim Eskişehirsporumuzun futbol takımı birisi İzmir şehrimizin spor takımı.

Fakat bir bakıyorsunuz bu maçlardan dolayı her iki şehirde kısmen ve her iki kulübün taraftarları ve kulüpler zarar gördü. Bir kaç hukuk dışı veya spora yakışmayan harekette bulunan vatandaş ve seyirci yüzünden bütün bir kulübün veya seyircinin cezalandırılmasına giden olaylar sinsilesini görüyoruz. Bunu engellemek bizim elimizde. Bu aynı zamanda toplum içerisinde de zaman zaman huzursuzluklara neden oluyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler