SON DAKİKA

Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına soruşturma

26 Ağustos 2016, Cuma - 02:27
İSTANBUL (AA) - "Terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’de bir günlük "eş genel yayın yönetmenliği" yapan avukat Eren Keskin, gazete çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK’nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına yönelik, yazar Aslı Erdoğan, gazetenin genel yayın yönetmeni Bilir Kaya ve yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya’nın tutuklandığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Eren Keskin, avukatıyla beraber Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından ifadesi alınan Keskin, "terör örgütü üyeliği" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

-"Bir günlük eş genel yayın yönetmenliği yaptım"

Keskin’in savcılık ifadesinde, Özgür Gündem gazetesinde sembolik olarak bir günlük eş genel yayın yönetmenliği yaptığını, faili meçhul ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 15 günde bir bu gazetede yazılarının çıktığını belirterek, avukatlık mesleğinin yanı sıra insan hakları derneğinde de yöneticilik yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başbakan olduğu 2014 yılında Dolmabahçe’de, yanında Cumartesi Anneleri ile birlikte toplantı yaptıklarını ve orada Erdoğan’ın kendilerine, "Bir daha bizim zamanımızda faili meçhul cinayetler olmayacak" dediğini belirten Keskin, PKK/KCK örgütünün dağ kadrosunda yer alan yöneticilerinin Özgür Gündem gazetesinde mahlas isimlerle yazılar yazdığı konusunda bir bilgisinin olmadığını savundu.

Gazetenin yayın politikasını belirleyecek etki ve yetkisinin bulunmadığını aktaran Keskin, "Ben insan hakları savunucusuyum. Bu yaşıma kadar hiçbir örgütün üyesi olmadım. Hiçbir zaman hakkımda terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma açılmadı. Ayrıca gazetede yönetici de değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Bu arada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Garo Paylan ile İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Keskin’e destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler