SON DAKİKA

Pakistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması

23 Nisan 2019, Salı - 11:00
İSLAMABAD (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kutlandı.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), 23 Nisan vesilesiyle İslamabad'daki Pak-Türk Maarif Okulu'nda kutlama ekinliği düzenledi.

Etkinliğe, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, Fas'ın İslamabad Büyükelçisi Muhammad Karmune, Pakistan Eğitim Bakan Yardımcısı Enver Hassan, TMV Pakistan Direktörü Selahattin Batur, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut, diplomatlar, Pakistanlı yetkililer ve okulda öğrenim gören çocukların aileleri katıldı.

Büyükelçi Yurdakul, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir kilometre taşı olan bugünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara'da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur." dedi.

Yurdakul, Maarif Vakfına böylesi özel bir günde Pakistan'da bu etkinliği düzenleyerek çocukları, aileleri ve halkı bir araya getirdiği için teşekkür etti.

Maarif Vakfı Pakistan Direktörü Selahattin Batur da Atatürk'ün bugünü geleceğin teminatı olan çocuklara hediye ettiğini hatırlatarak, "Bu tarihi günde Türkiye'de çocuklar bakan, meclis başkanı, hatta Cumhurbaşkanı koltuğuna oturuyor ve ülkeyi sembolik olarak yönetiyorlar." diye konuştu.

Maarif Vakfı, kutlama vesilesiyle çocuklar için farklı etkinlikler organize etti. Okul bahçesine şişme bir oyun alanı kurulurken, yüz boyama, şarkı söyleme ve ebru sanatı etkinlikleri yapıldı.

Çocuklar etkinlik alanına yiyecek tezgahları kurarak, geliri yetim çocuklara bağışlanmak üzere satış yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler