SON DAKİKA

Papa Franciscus Ermenistan’da

25 Haziran 2016, C.tesi - 20:09
ERİVAN/GÜMRÜ (AA) - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Ermenistan ziyareti kapsamında Gümrü kentinde ayin düzenleyerek, Katolik din adamlarıyla bir araya geldi.


Ermenistan’a dün gelen Papa, ziyaretinin ikinci gününde başkent Erivan’da, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Tüm Ermeniler Katolikosu 2’inci Karekin ile 1915 olaylarına ilişkin sözde soykırım kurbanlarının anıtını ziyaret etti.

Ardından Gümrü kentine hareket eden Papa, kentteki Vardanants meydanında yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla bir ayin düzenledi. Papa, ayinde, Hristiyanlık inancının Ermeni halkının ayrılmaz parçası olduğunu ifade etti.

Meydanda, arabasının içinden 2’inci Karekinle halkı selamlayan Papa, ardından kentteki katedrale geçerek Katolik din adamlarıyla buluştu.

- Türkiye-Vatikan ilişkileri

Bu arada Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Gümrü’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Papa’nın dünkü konuşmaları sırasında 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları için "soykırım" nitelemesini kullanmasını değerlendirdi.

Lombardi, Vatikan’ın Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduğunu savunarak Papa’nın "geçmişteki trajedilerilere değinmesinin amacının yaraları yenilemek değil, barış için zemin hazırlamak olduğunu" iddia etti.

Papa, dün Erivan’da Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la yaptığı ortak açıklamada, "Bu (1915 olayları) felaket, bu soykırım maalesef geçtiğimiz yüzyılın insanlık dışı felaketlerin listesinin başında." ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise bugün Giresun’da Papa’nın sözlerine tepki göstererek, Papalığın faaliyetlerinde haçlı zihniyetin bütün izlerini ve yansımalarını görmenin mümkün olduğunu kaydetmişti. Canikli, "Objektif bir açıklama değil, gerçeklerle bağdaşmayan bir açıklama, bunu herkes biliyor, hepimiz biliyoruz, bütün dünya biliyor, Ermeniler de biliyor bütün dünya biliyor." demişti.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler