SON DAKİKA

Paris Belediyesinden Halep’e insani yardım konvoyu

17 Ocak 2017, Salı - 04:15
PARİS (AA) - Paris Belediyesi, Suriye’de rejim ordusunun kuşatmasında bulunan Halep’e tıbbi malzeme içeren insani yardım konvoyu yolladı.


Tıbbi Yardım Örgütleri Birliği (UOSSM) ve Paris Belediyesi iş birliği ile hazırlanan iki kamyonluk insani yardım konvoyu, Türkiye’den de geçerek Halep’e ulaşacak.

Konvoyun hareketi öncesi belediye binası önünde yapılan törende konuşan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, projeye 1 milyon avro kaynak aktardıklarını söyledi. Hidalgo, Halep’teki durumun "kabul edilemez" olduğunu belirterek, bölgede tıbbi ve gıda yardımlarının ulaşmasını sağlayacak kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

UOSSM yetkilisi Dr. Chadi Homedan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye halkıyla dayanışma içinde olan Türkiye’nin kamyonlarımıza geçiş kolaylığı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

İran Ulusal Direniş Konseyi Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Afchine Alavi de "İran rejiminin ve özellikleri devrim muhafızlarının Suriye iç savaşındaki rolüne karşı çıktığımız için buradayız. Bu milisler Halep’te katliam yapıyorlar. Uluslararası toplumu Suriye’de rejim muhafızlarının engellemeye çağırıyorum." sözlerine yer verdi.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler