SON DAKİKA

Pekmez’den down sendromlu öğrencilere ziyaret

02 Aralık 2016, Cuma - 21:20
AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, down sendromlu öğrencilerin eğitim gördüğü iş atölyesini ziyaret etti.

Gönül Dostları Spor Kulübü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren iş atölyesinde eğitim gören ve çeşitli hediyelik eşyaların üretimini yapan öğrencilerle görüşen Pekmez, öğrencilerin kot çanta baskısı, Tokat işi taş baskı çalışmalarını inceledi.

Pekmez, burada yaptığı açıklamada, engelli olarak adlandırılan ancak, yakın ilgi ve sabırla eğitim verilen çocukların neler başarabileceklerini görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Devletin engelli çocukların eğitimi ve toplum hayatına katılmalarını sağlamak için çok önemli düzenlemeler yaptığını anımsatan Pekmez, şöyle konuştu:

"Devletimiz, engelli ailelerimize önemli maddi destekler sağlıyor. Bunların yanında engelli bireylerin eğitimleri, meşgul olabilecekleri alanlarda çalışmalar gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklerde bulunuyor. Aksaray’da böyle başarılı bir örneği görmekten büyük memnuniyet duydum. İnsanların ön yargılardan uzaklaşarak gönlündeki engelleri kaldırması gerekiyor. Bu çocuklar, bu toplumun bir parçası olmalı. Yakın ilgi ve eğitimle bu çocukların neler yapabilecekleri ortada. Bizler her zaman onlara destek olacağız."

Pekmez, daha sonra Gönül Dostları Spor Kulübü Başkanı Cem Elibol’dan bilgi aldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler