SON DAKİKA

PKK’lılar Ukrayna’da düşürülen uçaktan Afrin yalanı üretti

09 Ekim 2018, Salı - 08:25
ANKARA (AA) - Terör örgütü PYD/PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medyadan karalamak için Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağını "Afrin'de düşürülen TSK'ya ait savaş uçağı" diye paylaştı.

Örgüt destekçilerinin, sosyal medyada "Türkiye'nin Afrin'de çocukları hedef aldığı" iddiasıyla paylaştığı fotoğrafın 18 Mayıs 2015'te çekildiği ve bomba sesinden korktukları için kulaklarını kapatan Yemenli çocuklara ait olduğu tespit edildi.

"Afrin'de TSK'ya ait savaş uçağının düşürüldüğüne" yönelik sosyal medyada dolaşan fotoğrafın da Temmuz 2014'te Ukrayna'da düşürülen MH17 sefer sayılı Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının enkazına ait olduğu ortaya çıktı.

"YPG'nin Afrin'de yoğun roket saldırısı düzenlediği" şeklinde paylaşılan fotoğrafın ise 23 Mart 2011'de Libya'da çekildiği belirlendi.

AA'nın, TSK'yi ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasıyla terör örgütüne yakın hesaplar çıkmaza girmişti.

Terör örgütü destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016'da birinci olan fotoğrafı Afrin'de çekilmiş gibi paylaşmış ve Malezya'da düşen akrobasi uçağını da yine "Türk uçakları Afrin'de YPG tarafından düşürüldü" yalanıyla servis etmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler