SON DAKİKA

Polisin ölümüne neden olan sürücünün yargılanması

30 Mayıs 2017, Salı - 10:45
ADANA (AA) - Adana’da polis memuruna çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen araç sürücüsünün yargılandığı davanın görülmesini devam edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yargılama sırasında tahliye edilen sanık sürücü Nezir Gültekin’in avukatı katıldı.

Sanık ile hayatını kaybeden polis memurunun eşi Asiye Un ve avukatının katılmadığı duruşmada, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesinden gönderilen kusur raporu okundu.

Raporda, 6 yıla kadar hapsi istenen sanık Gültekin ile ölen polis memuru Un’un kazada eş değerde kusurlu olduklarına dikkati çekildi.

Sürücü Gültekin’in kullandığı araçla gece vakti yola gereken dikkati vermediği ifade edilen raporda, olay yerinden seyir hızıyla geçiş yaptığı ve kavşak çıkışında karşıdan karşıya geçmeye çalışan polis memuru Un’a tehlikeli ve önlemsizce yaklaşıp çarptığı kaydedildi.

Raporda, polis memuru Un’un ise yaklaşan araçların hız ve yakınlık durumunu dikkate almadan, can güvenliğini tehlikeye atacak biçimde kontrolsüzce yola girerek ölümüyle sonuçlanan olayda dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı harekette bulunduğu belirtildi.

Trafik İhtisas Dairesi, sanık sürücü Gültekin’in olaydan 45 dakika önce yarım bardak içki aldığını belirtmesinin göz önüne alınarak bilinçli taksirle hareket ederek mi kazaya neden olup olmadığı hususunda ise değerlendirmede bulunmadı. Daire, bu hususla ilgili değerlendirme yapmanın görev alanları dışında olduğunu bildirdi.

Duruşma, tarafların raporla ilgili savunmalarının alınması için ertelendi.

Adana’da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hakkı Un, baldızı ve ailesini otomobiliyle 15 Ağustos’ta evlerine götürmüş, dönüşte Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü girişinde durup büfeye giderken hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Sürücü Nezir Gültekin tutuklanmış, yargılama sırasında tahliye edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler