SON DAKİKA

Pompalı tüfekle bir kişinin öldürülmesi davası

25 Eylül 2017, Pazartesi - 09:00
Bursa’da, pompalı tüfekle rastgele ateş açıp, kahvehane önünde oturan 15 yaşındaki iki gençten birini öldüren diğerini de yaralayan sanığın, akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılacak.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Canavarca hisle çocuğu kasten öldürmek ve yaralamak" suçlarından hakkında iki defa müebbet hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Sezai İsanç (28), Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Bursa E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan katıldı. Duruşmaya ayrıca ölen Doğukan Avcı (15) ile yaralanan Mustafa Paşa’nın (16) yakınları ve tarafların avukatları da katıldı.

- Soğukkanlılığı şaşırttı

Sanık İsanç, ilk duruşmadaki savunmasında, tüfeği internet üzerinden beğenip 350 liraya aldığını söyledi. Tüfek eline geçince denemek istediğini belirten İsanç, "Evimden çıkarak sokağa indim. Burada rastgele ateş etmeye başladım. Çocukları yaraladığımı görünce korkup kaçtım. Olay anında kendimde değildim. Söyleyebileceğim bir şey yoktur. İddiaları kabul ediyorum." dedi.

Mahkemede, ölen Avcı ve yaralanan Paşa’nın yakınlarının sanığın soğukkanlılığı karşısında bir süre sinirlendiği gözlendi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Dairesinden sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Ekim 2016’da merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki bir kahvehane önüne gelen İsanç, elindeki pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş etmiş, bu sırada kahvehane önünde çay içen iki sınıf arkadaşı Doğukan Avcı ile Mustafa Paşa ağır yaralanmıştı. Avcı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, İsanç ise polis ekipleri tarafından kısa süre sonra evinde yakalanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler