SON DAKİKA

Preveze Deniz Zaferi’nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

27 Eylül 2016, Salı - 17:48
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Preveze Deniz Zaferi ile donanmamız tarihe damga vurmuştur. Bu zafer, donanmamızın gücünü ortaya koyduğu gibi denizcilerimizin kahramanlık ve cesaretini de gözler önüne sermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Preveze Deniz Zaferi’nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Preveze’nin Türk denizcilik tarihinin unutulmaz zaferlerinden olduğuna işaret eden Yıldırım, "1538’de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi ile donanmamız tarihe damga vurmuştur. Bu zafer, donanmamızın gücünü ortaya koyduğu gibi denizcilerimizin kahramanlık ve cesaretini de gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Deniz Kuvvetlerinin, bugün de modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmanın imkan ve kabiliyetlerine hayati katkılar sağladığını belirtti.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin, tarihten aldığı ilhamla denizcilikte lider ülkeler arasında gücünü arttırmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın tüm değerli mensuplarına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Üstlendikleri zor ve önemli görevleri yerine getirirken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi de rahmetle, şükranla anarken, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler