SON DAKİKA

Prof. Dr. İnalcık’ın vefatı

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 08:36
ANKARA (AA) - Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tarihçi ve yazar Prof. Dr. Halil İnalcık’ın cenazesi, 28 Temmuz Perşembe günü İstanbul’daki aile mezarlığına defnedilecek.

Prof. Dr. İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık, Güven Hastanesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babasının vefatının sadece kendileri için değil, Türkiye için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

İnalcık’ın ülke için çok emek verdiğini, çok öğrenci yetiştirdiğini hatırlatan Günhan İnalcık, "Benim babam, şimdi daha iyi anlıyorum ne büyük kayıp olduğunu, Türkiye’ye çok büyük hizmet vermiş, tarihimize çok büyük hizmet vermiş, bir sürü yanlışları düzeltmiş, yeri zor doldurulacak bir insan." diye konuştu.

Prof. Dr. İnalcık’ın cenazesinin 28 Temmuz Perşembe günü İstanbul’da defnedileceğini söyleyen Günhan İnalcık, "Babaannem Bahriye İnalcık’ın yanında aile mezarlığında defnedeceğiz." dedi.

Ankara’da da 27 Temmuz Çarşamba günü Ankara Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi’nde tören düzenleneceğini, ardından Bilkent’teki Doğramacızade Camisi’nde öğle namazını müteakip tören yapılacağını kaydeden Günhan İnalcık, törenlerin ardından Prof. Dr. İnalcık’ın cenazesinin İstanbul’a nakledileceğini kaydetti.

Günhan İnalcık, babasının eserlerinin yanı sıra adını yaşatmak için bir şeyler yapmak isteğini de dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler