SON DAKİKA

Prof. Dr. İnalcık’ın vefatı

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 11:48
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Osmanlı tarihi üzerine verdiği önemli eserlerle tarih literatürüne büyük katkılar sunan, ilmi titizliği ile dünya ölçeğinde meslektaşlarının ve tarih araştırmacılarının takdirini kazanan Prof. Dr. Halil İnalcık’ın, mümtaz bir bilim adamı olarak hatırlanacağını bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım, yayımladığı mesajda, sosyal ilimler alanında dünyanın saygın ilim adamları arasında yer alan "Tarihçilerin Kutbu" Prof. Dr. Halil İnalcık’ın vefatını teessürle öğrendiğini belirtti.

İlim dünyasının çok kıymetli bir mensubunu kaybettiğine işaret eden Yıldırım, şunları ifade etti:

"Osmanlı tarihi üzerine verdiği önemli eserler ile tarih literatürüne büyük katkılar sunan, ilmi titizliği ile dünya ölçeğinde hem meslektaşlarının hem de tarih araştırmacılarının takdirine mazhar olan Prof. Dr. Halil İnalcık daima mümtaz bir bilim adamı olarak hatırlanacaktır. İlim dünyamız çok kıymetli bir mensubunu, Türkiye çok kıymetli bir değerini kaybetmiştir. Duayen tarihçi Halil İnalcık’a Allah’tan rahmet, ailesine, akademi dünyamıza ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler