SON DAKİKA

PÜİS’ten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ziyaret

17 Temmuz 2018, Salı - 18:55
ANKARA (AA) - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş ve beraberindeki heyet, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas'ı ziyaret etti.

PÜİS'ten yapılan açıklamada, ziyarette, 1 Ocak 2018'de akaryakıt ve otogaz istasyonları için tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurma veya hizmet alma zorunluluğu konusunda taleplerin dile getirildiği bildirildi.

İstasyonlarda hali hazırda LPG sorumlu müdürü ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu olduğu hatırlatılan açıklamada, Okumuş'un, "Tehlikeli madde güvenlik danışmanı zorunluluğu bayiler için ek maddi külfet getirecektir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Okumuş, SRC 5 belgesine sahip olan tanker şoförlerinin tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının aldığı eğitime benzer eğitimlerden geçtiğini, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak söz konusu şoförlerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı olarak atanmasının dolum ve boşaltım güvenliği açısından daha doğru olacağını belirtti.

Okumuş, ziyarette, yıl başında başlayacak uygulamanın ertelenmesini de talep etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler