SON DAKİKA

Rus jetinin Halep’te sahra hastanesini vurması

29 Nisan 2016, Cuma - 05:36
BRÜKSEL (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Rus jetinin Halep’teki Kudüs sahra hastanesini vurmasını kınadı.

MSF’den yapılan açıklamada, Suriye’deki hastanenin doğrudan binayı vuran en az bir hava saldırısı sonucu enkaza döndüğü belirtildi. Bölgedeki diğer hava saldırılarının da hastaneye yakın yerleri vurduğu kaydedilen açıklamada, MSF’nin 34 yataklı hastaneyi 2012 yılından beri desteklediği ifade edildi. Vurulana kadar 8 doktor ve 28 hemşirenin görev yaptığı hastanenin, bölgedeki ana pediatrik bakım merkezi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "MSF, başka bir sağlık tesisine yönelik bu acımasız saldırıyı kınıyor. Bu yıkıcı saldırı, Halep’teki hayati bir hastaneyi ve bölgedeki ana pediatrik bakım merkezini yok etti. Bu katliamı durdurmak için güç ve yükümlülüğü olanların tepkisi nerede?" denildi.

- Abluka uyası

Halep’teki durumun saldırı öncesi de çok kötü olduğu vurgulanan açıklamada, 250 bin kişinin kaldığı tahmin edilen kentte, son zamanlarda bombardıman, çatışma ve ölümlerin dramatik bir şekilde arttığı belirtildi. Muhaliflerin elindeki bölgeleri diğer yerlerle bağlayan tek bir yolun kaldığı, onun da kesilmesi durumunda kentin abluka altına alınacağı uyarısında bulunuldu.

- Rusya’nın hastane saldırısı

Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, dün Suriye’nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesini vurmuş, saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk da bulunurken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Rus savaş uçaklarının bugün Halep’in Kellase semtine düzenlediği saldırıda ise 17 sivil hayatını kaybetti.

Rusya, Suriye’de 30 Eylül 2015’te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart’ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye’de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat’ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler