SON DAKİKA

Rusya Tarım Bakanı Tkaçev Özbekistan’da

27 Mayıs 2018, Pazar - 23:10
TAŞKENT (AA) - Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, iş ziyareti için Taşkent’te bulunan Rusya Tarım Bakanı Tkaçev, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Görüşmede Mirziyoyev, iki ülke devlet başkanları arasındaki üst düzey görüşmelerin Rusya ve Özbekistan arasındaki stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin sürekli olarak gelişmesine ve pekişmesine, aralarında tarım sektörünün de bulunduğu çeşitli alanlarda karşılıklı menfaatlere dayalı yapıcı işbirliğinin genişlemesine hizmet ettiğini dile getirdi.

Görüşme sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev’in selam ve iyi dileklerini Mirziyoyev’e ileten Tkaçev, Rusya’nın Özbekistan ile tarım alanındaki geniş kapsamlı işbirliğini geliştirmek istediğini dile getirdi.

Tarım ürünlerinin Rusya’ya sevkıyatının arttırılması amacıyla olumlu koşulların yaratılması ve bununla ilgili çağdaş altyapının oluşturulması meselelerinin detaylı olarak ele alındığı görüşmede, tarım sektöründe işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi, tarım sektörü için uzmanların eğitilmesi konuları gözden geçirildi.

Tkaçev, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Tarım ve Su İşleri Bakanı Zoyir Mirzayev ve Dış Ticaret Bakanı Elyar Ganiyev ile görüşerek, iki ülke arasında tarım ürünlerini işleme ve sevkıyatı meselelerinde işbirliğinin geliştirilmesini görüştü.

Son dönemde Özbekistan’da üretilen meyve sebze ürünlerinin Rusya’ya ihracatında belirgin ölçüde artış görülürken, bu rakam yılın ocak-temmuz aylarında yüzde 27 artışla 75 milyon doları oluşturdu. İki ülke arasında Özbekistan’daki tarım ürünlerinin Rusya’ya sevkıyatında gümrük işlemlerinin sadeleştirilmesini öngören "yeşil koridor" sistemi uygulanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler