SON DAKİKA

Rusya’nın domates ithalatı için tarih vermesi

21 Haziran 2018, Perşembe - 19:55
İZMİR (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Yaş Meyve ve Sebze Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Rıza Seyyar, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın, domates ithalatının 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirtmesiyle ilgili henüz kendilerine resmi bir evrakın gelmediğini, cumartesi günü Rus heyetle yapacakları görüşmede konunun netlik kazanacağını söyledi.

Seyyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın uzun süredir Türkiye'den domates ithalatı için hazır olduğunu belirtti.

Rusya Tarım Bakanlığı'nın bir süre önce Türkiye'den 50 bin ton domates alınacağı yönünde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Seyyar, belirtilen tonajın sembolik olduğunu ve Rusya'nın ihtiyacı göz önüne alındığında bu rakamın artmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Rusya'ya domates ihracatın 6 firmayla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Seyyar, firma sınırlamasının yanlış bir karar olduğunu söyledi.

İki ülke heyetlerinin sıklıkla bir araya geldiğini, sürecin hızlı ilerlemesi için adımlar atıldığını, Rusya Tarım Bakanlığından bir heyetin domatesle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere cumartesi günü Ankara'nın Kahramankazan ilçesine geleceğini ifade eden Seyyar, "Sayın Novak böyle bir açıklama yapmış. Henüz bize gelen resmi bir evrak yok. Ancak cumartesi günü Kahramankazan'da bu meselenin çözüleceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler