SON DAKİKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

19 Temmuz 2018, Perşembe - 03:30
TRABZON (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz, çeşitli fikir ve düşüncelere sahip, farklı politikaları benimseyen insanlarla beraber yaşama mecburiyetindeyiz. Bu ülke sadece bizim gibi düşünen insanların ülkesi değil. Bu ülke farklı düşünenlerin de ülkesi." dedi.

SP Trabzon İl Başkanlığının, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 7. olağan kongresine katılan Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, emin adımlarla Türk siyasi hayatına bir damga vurmak için yürüdüklerini ifade ederek, partililerin gösterdiği ilgiden dolayı da ümitlerinin gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi.

Türkiye ve dünyanın badireli bir dönemden geçtiğine işaret eden Karamollaoğlu, her yerde kan, gözyaşı ve zulmün olduğunu belirterek, "Üzerimizde oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunlara ne yazık ki vakıf olamıyoruz, bunlara karşı tedbir alamıyoruz. Bundan dolayı da her geçen gün yeni problemlerle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, AK Parti'dekilerle uzun yıllar beraber çalıştıklarına değinerek, şöyle devam etti:

"15 yıl geçtikten sonra ne kadar büyük hatalar yaptıklarını, nasıl yanıltıldıklarını, artık bunun böyle gitmeyeceğini itiraf etmek zorunda kalıyorlar. Hem de en tepede, en üst seviyede. Bunun normal şartlarda bize ümit vermesi gerekir. Ne yazık ki bu bize gereken ümidi tam olarak veremiyor. Çünkü iktidarda bulunan arkadaşlarımız problemin kendi teşkilatlarındaki metal yorgunluğundan kaynaklandığını zannediyorlar ama biz karşıdan baktığımız zaman görüyoruz ki teşkilatlarda belirli miktarda metal yorgunluğu var ama metal yorgunluğu asıl zihinlerde."

- "Farklı düşünce yapılarının gayet normal karşılanması gerekiyor"

Her ailenin içerisinde farklı siyasi düşünceye sahip insanların olabileceğine dikkati çeken Karamollaoğlu, bunun da gayet doğal bir şey olarak karşılanması gerektiğini vurguladı.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, çeşitli fikir ve düşüncelere sahip, farklı politikaları benimseyen insanlarla beraber yaşama mecburiyetindeyiz. Bu ülke sadece bizim gibi düşünen insanların ülkesi değil. Bu ülke farklı düşünenlerin de ülkesi. Aynı ailenin içerisinde farklı kanaate sahip insanlar yok mu? Farklı düşünceler var diye ailenin içerisinde kavga çıkması gerekir mi? Ailenin parçalanmasına rıza gösterilebilir mi? Elbette gönül ister ki bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz ve yakınlarımız da bizim gibi olsun. Herkes böyle düşünür ancak esas olan nokta siz birbirinize güveniyorsanız o fikri yanınızdakilerin benimsemesi için gerekli gayretin gösterilmesi lazım. Delilleri ortaya koyun, insanları düşünmeye sevk edin."

"Bugüne kadar milletimiz yanıltıldı, milletimiz algı operasyonuna tabi tutuldu" ifadesini kullanan Karamollaoğlu, "Bizden kopan insanların bizim gibi düşündükleri, ülke problemlerini bizim gibi çözmek istediklerine kapıldı milletimiz. Erbakan hocamız hayattayken 'Erbakan hocanın talebeleri hocaya isyan etmez' dediler. Erbakan hocamızın peşinden ayrılmazlar zannettiler ama arkadaşlarımız çok açık ve net dediler ki 'biz bu gömleği çıkardık, usandık bu gömlekten artık biz bu milli görüş gömleğini giymeyeceğiz' dediler ama aynı zamanda hem bu milletten hem de dışarıdan destek istediler." diye konuştu.

Türkiye'nin borç batağına düştüğünü savunan Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"IMF'ye borcumuz yoktur diye yıllarca tafra attılar ama IMF'nin dışında borçlu olmadığımız bir tane uçan kuş bile kalmadı. İşsizlik aldı başını gidiyor, dış ticaret açığımız büyüdü. Bütçe her sene açık veriyor, açığı kapatmak için yeniden borç alıyoruz. Borç aldığımız için de bütçe içerisindeki faiz giderleri sürekli artıyor. Bu sene için 57,5 milyar lira faiz konulmuştu. Faizler yükseldiği için de bu sene bu rakam 60'ı geçecek. Önümüzdeki sene 71,7 milyar koyuyor o da belki 75 olacak, ondan sonraki seneye 86 milyar koyuyor. 2020 yılında 100 milyar faiz ödeyeceğiz. 5 senenin faiz ödemesi yaklaşık 500 milyar olacak. Böyle bir politikayı benimseyen iktidar ülkenin ekonomik sorunlarını çözebilir mi, ülkeyi kalkındırabilir mi?"

Kongreye, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ile çok sayıda partili katıldı.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler