SON DAKİKA

Sadr’ın Suudi Arabistan ziyareti

18 Ekim 2017, Çarşamba - 01:00
ERBİL (AA) - Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın Suudi Arabistan’ın resmi daveti üzerine gittiği Riyad’da iki ülkeyi ilgilendiren önemli konuları ele aldığı belirtildi.

Sadr’ın ofisinden yapılan açıklamada, Sadr’ın Riyad’a yaptığı resmi ziyaret sırasında Suudlu yetkilerle iki ülke arasında çeşitli alanlardaki dayanışma ve Irak’taki serbest yatırım fırsatlarını görüştüğü ifade edildi.

Açıklamada, Sadr’ın görüşmede, sığınmacılara insani yardımların ulaştırılması, Irak merkezi hükümeti aracılığıyla ek olarak 10 milyon dolarlık yardımın sunulması, Necef’te Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun açılması, iki ülke arasındaki sınır kapılarının açılması ve hızlı bir şekilde hava yolunun faaliyete geçmesini ele aldığı kaydedildi.

Ayrıca açıklamada Suudi Arabistan’ın Bağdat için yeni bir büyükelçi atamak istediğine yer verildi.

Son olarak açıklamada her iki tarafın dini ve medya hitaplarında daha ılımlı bir dil kullanılıp, ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptıkları aktarıldı.

Mecliste 34 sandalyesi bulunan Sadr Hareketi, DEAŞ’a karşı savaşan Seraya es-Selam adlı milis gücüne de sahip.


Sadr’ın, 11 yıl aradan sonra önceki gün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın resmi davet üzerine Riyad’a gittiği bildirilmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler