SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Demircan Kayseri’de:

04 Kasım 2017, C.tesi - 22:00
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık alanında grafiği yükseltmek için dönüşüm sürecini tamamlayan Türkiye’nin, kalite sürecini de geliştireceğini bildirdi.

Kayseri Valiliğini ziyaret eden Demircan, burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri ve il protokolü tarafından karşılandı.

Demircan, Valilikte yaptığı konuşmada, sağlığın önemli bir hizmet alanı olduğunu söyledi.

Türkiye’de 2003’ten itibaren "önce insan" ilkesini benimseyen AK Parti hükümetleri döneminde sağlıkta fevkalade önemli bir dönüşüm süreci yaşadıklarını anımsatan Demircan, sosyal güvenlik şemsiyesini bütün ülke insanlarının üzerine açtıklarını ifade etti.

Kimseyi, sosyal güvenlik kapsamı dışında bırakmadıklarını vurgulayan Demircan, şöyle konuştu:

"Sağlık hizmetlerini, bütün o hastaneleri, SSK hastanelerini, devlet hastanelerini birleştirdik ve sağlık hizmetlerinde o günün şartlarına uygun şekilde bir dönüşüm gerçekleştirdik. 2017’ye kadar gelen süreç içerisinde sağlık hizmetleri bizim başarılı hizmetlerimizin önde gelenleri arasında yer aldı. Tabi her şey gibi sağlık hizmeti de gelişmeyle, gelişmenin gereklerine uymak zorunda ve gelişen Türkiye o zamanlar 3 bin dolarlık gayri safi milli hasılayla bu hizmetlere başlamıştı. Şimdi 10 bin doların üzerinde bir gayri safi milli hasılayla yola devam ediyoruz. Allah nasip edecek, inşallah Türkiye 20 bin dolarları aşacak. O zaman daha farklı şeyler konuşacağız."

Türkiye’nin yönetim sistemini yenilediğini aktaran Demircan, o yönetim sistemine uygun şekilde sağlık hizmetlerinin verilmesinde de yeni bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Bakan Demircan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu dönemde grafiği yukarıya doğru, daha yukarıya doğru devam ettirmek için dönüşüm sürecini tamamlayan Türkiye, şimdi ise gelişim ve kalite sürecinin başındadır ve bunu da geliştirecektir. Bunları gözlüyorsunuz, görüyorsunuz. Şehir hastaneleri bunlardan bir tanesidir. Türkiye, bugün sadece içerideki kaliteli hizmetleri milletimize sunma ile kalmıyor yurt dışından da hizmetler alıyor. Mesela bugün ilk adımı atıldı. 190 milyonluk Pakistan’la yaptığımız bir protokol gereği oradaki hastalarımız buraya geliyor, karaciğer nakli için Türkiye’de hizmet alacaklar, ilk hastamız bugün havaalanında karşılanacak ve bu şekilde süreç devam edecek. Sadece Pakistan’la sınırlı kalmayacak. Türkiye’yi bir sağlık merkezi haline elbette getireceğiz inşallah. Bu çalışmaları zaman içerisinde paylaşacağız."

- Kayseri şehir hastanesi

Kayseri’deki şehir hastanesinin bitmek üzere olduğunu anlatan Demircan, önümüzdeki aylarda hastaneyi teslim alacaklarını söyledi.

Şehir hastaneleri modelinde yeni bir hizmet konseptiyle millete hizmet edeceklerini belirten Demircan, bu makamların bayrak yarışı makamları olduğunu ve bayrağı bir önceki kardeşlerinden alarak, kendilerinden sonra gelecek kardeşlerine daha yukarı taşımış olarak verebilmeleri durumunda büyük mutluluk içinde olacaklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Demircan, önümüzdeki sürecin daha güzel hizmetleri paylaşmalarına vesile olacağının altını çizdi.

Gazetecilerin, Edirne’de son bir ay içerisinde bin 500 Yunanlının gelip tedavi gördüğünü, Pakistan dışında başka ülkelerden gelen olup olmadığını sorması üzerine Ahmet Demircan, "Gelen var. Afrika’dan da gelenler var ve gelecekte bu giderek büyüyecek. Bu bir tanıtım meselesi aynı zamanda. Bununla ilgili sağlık turizmiyle ilgili bir çalışma yapılıyor. Daha dün bu konuyu konuştuk Başbakanlıkta. Hızla bu konuyla ilgili uygulamaları izleyeceksiniz inşallah. Önümüzdeki günlerde paylaşacağız bunları sizlerle." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki de bakanların Kayseri’ye her geldiğinde bereketle, heybesi dolu dolu geldiklerini belirtti.

Özhaseki, "Develide 150 yataklı bir hastanemizin temelini atacağız. İnşallah bu hastane kısa sürede kazasız belasız biter ve Kayseri’ye hizmet eder." dedi.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler