SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Demircan Samsun’da

10 Kasım 2017, Cuma - 20:40
SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli, bunu geliştirecek bir modeldir." dedi.

Samsun’un Ladik ilçesindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003’ten bu yana Türkiye’nin sağlıkta dönüşümünü tamamladıklarını söyledi.

Bütün insanları sosyal güvenlik çatısı altında topladıklarını belirten Demircan, şöyle devam etti:

"Sağlıkta hastaneleri bir yönetim altına aldık. Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi belli bir seviyeye getirdik. Şimdi bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlamış bulunmaktadır. Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli, bunu geliştirecek bir modeldir. Daha dün 190 milyonluk kardeş Pakistan ile imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu ne demektir? Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor."

Bu gelişmenin içeride de sağlık hizmetlerini daha ileriye taşıyacağına dikkati çeken Demircan, "Sağlık yönetiminde cumhurbaşkanlığı sistemine uygun, kurumlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Sağlık hizmetlerinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da geliştirmek boynumuzun borcu." ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetlerinin Samsun’a yansımalarının olumlu olacağını dile getiren Demircan, Samsun’u da uluslararası sağlık merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Samsun’da mevcut hastanelerle sağlık hizmetlerini daha yukarıya taşıyacaklarını anlatan Demircan, "Şehir hastanesi projemizin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Samsun bütün Türkiye’de olduğu gibi sağlık hizmetlerinde geldiği noktanın daha üzerine çıkacaktır." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler