SON DAKİKA

Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü kurulacak

06 Mayıs 2016, Cuma - 17:28
ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı hizmet verecek Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü kurulması kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği alanların, özel önemi dolayısıyla 8 Şubat 2015’te milli park ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu sahadaki faaliyetlerin milli park müdürlüğü statüsünde daha etkin ve verimli gerçekleştirilmesi, alanın tarihi, kültürel, manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması için "Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü" kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete’de yayımlandığı kaydedildi.

Müdürlüğün faaliyete geçmesiyle sahanın yönetimi ve tanıtımının daha etkin yapılacağı ifade edilen açıklamada, ziyaretçi merkezlerinin kurulacağı, şehitliklerin imar ve ihyası gibi çalışmaların da hızla gerçekleştirilerek, alanın vatandaşların hizmetine sunulacağı vurgulandı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler