SON DAKİKA

Sancaktepe’de 2 çocuğun öldüğü trafik kazası

23 Ağustos 2017, Çarşamba - 01:40
İSTANBUL (AA) - Sancaktepe’de minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe (8) ve Elif Dursun’un (4) yakınları, Beşiktaş’ta eylem yaptı.

Beşiktaş Vodafone Park Stadı önünde toplanan aile üyeleri ve yakınları, kazada hayatını kaybeden Elif Nur Dursun ve Efe Yağız Tepe’nin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar açtı.

Aileler adına açıklama yapan Efe Yağız Tepe’nin halası Selda Çinkılıç, kazaya sebebiyet veren 13 yaşındaki çocuğun tutuklanarak cezaevine konulduğunu anımsattı.

Kazada asıl suçlunun baba olduğunu ileri süren Çinkılıç, ’’Çocuğuna araba kullanmayı büyük bir itina ile öğreten baba nerede? Suçu tamamen kendi evladına yıkan ve evladının arkasına sığınan baba nerede? Defalarca evladına arabayı verdiği tanıklarca ispatlanmış olmasına rağmen baba neden hala dışarıda ve aramızda yaşıyor?’’ dedi.

Adaletin acılı ailelere merhem olmasını isteyen Çinkılıç, "Sorumsuz bir babanın cezasını sadece 13 yaşındaki bir çocuk çekemez. Asıl suçlu ebeveynlik görevlerini yerine getirmeyen baba cezasını çekmelidir. 13 yaşındaki R.A’nın ceza alacağı gibi asıl suçlu babanın da ceza almasını istiyoruz. Tüm sorumluluk 13 yaşındaki bir çocuğun omuzlarına yüklenemez ve kabul edilemez.’’ diye konuştu.

Açıklama sırasında Elif Nur Dursun ve Efe Yağız Tepe’nin yakınları da gözyaşı döktü.

- Olay

Sancaktepe’de, 8 Haziran’da yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içerisinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokağı’nda, dışarıda oynayan çocuklara çarptıktan sonra 4 katlı bir binanın giriş katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı.

Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından minibüsü kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 yaşındaki R.A. tutuklanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler