SON DAKİKA

Şanlıurfa’da STK’lardan Halep’teki saldırılara tepki

02 Mayıs 2016, Pazartesi - 20:50
ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep’e düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

İHH Şanlıurfa Temsiliği öncülüğünde Rabia Meydan’ında toplanan aralarından Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu grup, Halep’e yapılan saldırları kınayan Türkçe, Arapça yazılı pankartlar ve dövizler açarak slogan attı.

STK’lar adına açıklama yapan Ali Acar, Rus jetlerinin son bir hafta içeresinde Halep’e her gün hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda hastanelerin, okulların ve pazar yerlerinin en büyük hedefler arasında bulunduğunu belirten Acar, "Halep’teki son çocuk doktoru da hastaneye yapılan Rus saldırılarında hayatını kaybetti. Ayrıca rejim kuvvetleri başlattıkları kara operasyonuyla Halep’e tek giriş yolu olan Kastillo bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Bölgeye tek giriş olan Kastillo yolu Esed rejimi tarafından ele geçirilirse halk ya Türkiye sınırına kaçacak ya da evlerini terk etmeyenler açlıktan ve saldırılardan dolayı hayatını kaybedecek" dedi.

Açıklamanın ardından grup slogan atarak Topçu Meydanı’na doğru yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri, grubu dağıttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler