SON DAKİKA

“SANTEK 2016“ fuarı sona erdi

29 Mayıs 2016, Pazar - 17:24
KOCAELİ (AA) - TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle düzenlenen 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2016) sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda, makine, enerji, otomotiv ve inşaat gibi sektörlerden 250 firma yer aldı.

TÜYAP Fuarcılık Doğu Marmara ve İç Anadolu Bölge Başkanı Gökalp Gökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda talaşlı imalat sunumları gerçekleştirildiğini belirterek, bu makinelerle ilgili önemli mühendislerin fuara iştirak ettiğini söyledi.

Fuarda, TAİ ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli kurumların da stant açtığını ifade eden Gökdemir, "Fuarda firmalar ciddi ticari bağlantılar yaptı. Fuarın ziyaretçi sayısı tahminlerimize yakın. Yaklaşık 25 bin profesyonel ziyaretçinin fuara geldiğini düşünüyoruz. Bizim girişlerimiz ’halka açık, her gelen girsin’ şeklinde değil. Kartvizitle veya davetiyeyle giriş yapabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Gökalp Gökdemir, fuarın bölgede ticaret hacmi oluşması açısında yararlı olduğunu dile getirerek, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı açtığı stantta ithal ettiği 113 parça ürünü sergiledi. Bu yerli üreticiler tarafından yapılıp yapılamayacağının tespitiydi, yerlileştirme sergisiydi yaptıkları iş. Görüşmeler yaptılar. Sanıyorum belki bu parçaların 100 tanesi Türkiye’de üretilebilir parçalar. Bununla ilgili önemli adımlar atıldığını düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler