SON DAKİKA

Saraybosnalılar Türk filmlerine doyacak

04 Aralık 2016, Pazar - 10:55
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, 7-12 Aralık’ta düzenlenecek 8. Türk Film Festivali kapsamında bu yıl 5 Türk filmi Saraybosnalılarla buluşacak.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince, "Meeting Point Sineması"nda düzenlenecek festival kapsamında "Annemin Yarası", "Arama Motoru", "Patron Mutlu Son İstiyor", "Kalandar Soğuğu" ve "Unutursam Fısılda" filmleri gösterilecek.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin Bosna Hersek’te artık bir gelenek haline geldiğini ve aralıksız 8 yıldır düzenlendiğini belirterek Bosna Herseklilerin de festivalin düzenlenmesini yoğun bir şekilde istediğini söyledi.

Festivalin açılışını, Bosna’daki savaş sonrasında geçen bir hikayeyi anlatan "Annemin Yarası" isimli filmle yapacaklarını aktaran Şahin, festivale filmin yönetmeni Ozan Açıktan ve oyuncular Meryem Uzerli, Ozan Güven ve Bora Akkaş’ın da konuk olarak katılacağını ifade etti.

Şahin, "Annemin Yarası" filminin yanı sıra bu yıl festivalde "Kalandar Soğuğu", "Arama Motoru", "Patron Mutlu Son İstiyor" ve "Unutursam Fısılda" filmlerinin de gösterileceğini aktararak "Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Balkanlar ve Bosna Hersek’te de Türk dizilerine yoğun bir ilgi var. Biz de bu popülarite ile Türk sinemasını ve Türk kültürünü tanıtmak adına bu dizilerde oynayan oyuncuları burada ağırlamak istiyoruz." dedi.

Bosna Hersek’le ilgili Türkiye’den film yapmak isteyenler de olduğunu dile getiren Şahin, Bosna Hersek’ten de Türkiye ile ortak film yapmak isteyenler bulunduğunu ve bu konuda yapımcı ve projelere destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler