SON DAKİKA

Sare Davutoğlu, ana ocağında

09 Ocak 2016, C.tesi - 19:10
AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, "Çocuklarımıza Kur’an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet. İşte inşallah, bu kurstaki evlatlarımız, sadece Kur’an okumakla kalmadan, anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar" dedi.

24. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kente gelen Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı ana ocağı Üçlerkayası Köyü’nde ailesi tarafından annesi Refia Miske adına yaptırılan "Refia Hatun Kur’an Kursu’nun" açılışını gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim okunan açılışta konuşan Sare Davutoğlu, Kur’an Kursu’nun yapımında öncülük eden dayısı, Hüseyin Kundak’a teşekkür etti.

Rahmetli annesinin adını verdikleri Refia Hatun Kur’an Kursu’nun açılışı için bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu, temel atma töreninde buluştuklarını bildirdi.

Sare Davutoğlu şunları anlattı:

"Köy denince aile içerisinde anlatılan annemin, teyzemin, dayılarımın, hatıraları üzerinden Üçlerkayası eski adıyla İleyen Köyü’nün hatıralarıydı. Köy denince benim zihnimde canlanan masallarda hikayelerde köyden bahsedildiğinde zihnimde canlanan şey gerçekten hep burasıydı. Burayı da ilerleyen yaşlarımda görmek nasip oldu. Bizim ailemizin bu şirin köyle bağlantısı büyük büyük dedemiz kundakçı Halil İbrahim Paşa’nın yüzyıllar önce 1700’lü yıllarda askerden emekli olurken, kendisine sağlanan birikimi bir asker arkadaşının tavsiyesiyle burada değerlendirmek mümkün olmuş. Buradan kendisi bir çiftlik almış ve daha sonra annem, annemin ailesi yazları büyük oranda burada geçirmiş. Bana anlatılan çocukluğumdan beri duyduğum güzel hatıralar bu şirin köyün güzel insanlarının bereketinin hatıraları işte o yıllardan bize kalan bir miras oldu."

Sağlık sorunlarından dolayı açılışa gelemeyen babasının selamlarını köylüye ileten Davutoğlu, "İnşallah bu küçük şirin eğitim kurumundan istifade edecek kızlarımız çocuklarımız, kadınlarımız doğruyu emreden, yanlıştan sakındıran, ulvi bir görevi yerine getirecekler" diye konuştu.

Birçok kültürel faaliyet için, bu güzel ve şirin mekanın ev sahipliği yapmasını dileyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza Kur’an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet. İşte inşallah, bu kurstaki evlatlarımız, sadece Kur’an okumakla kalmadan, anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar. Sosyal hayatımızın inşasında ilim ve irfan yolunda öncülük edecekler. Mevlana Hazretlerinin dediği gibi herkes Kur’anı, Kur’ana hizmeti kadar anlar. Kur’anı okuyup bilenler, tek bir ahlakın taşıyıcısı olacaklar, Kur’an öğrendikleri için, göklerin yerin ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler deliller olduğunu öğrenecekler. Ve elbette kendilerini de tanıyacaklar. Gönül elini bereketli kılan, hafızasını ve kalbini canlı birer Kur’ana dönüştürecek olan, kurs öğrencilerini şimdiden ben tebrik ediyorum. Allah zihinlerini ve bahtlarını açık etsin. Hepsine inşallah ilim yolunda hayatlarının her aşamasında güzellikler bahşetsin."

Bu dünyadan ayrıldıktan sonra, amel defterimizi kapatmayacak ve kazanç hanemize hayırlar yazdıracak, gerekli yatırımlardan birisi böylesi kurumlar olduğunu aktaran Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurtuluşumuzun reçetesi, aslında özellikle eğitim alanında yatırım yapmaktır. Ne yazık ki dünya son yıllarda çok büyük sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Coğrafyamızda bir çok noktasından yangınlar var. Yaşanan çatışmada kadınlar, çocuklar, zalimce acımasızca katlediliyor. Her gün haberlerine rastlıyoruz. Savaştan kaçmak için denizde açılan sandallardan, botlardan Akdeniz’in, Ege’nin sularına bir çok canımızı kurban veriyoruz. Ailelerimiz çoluk çocuk demeden yaşadıkları yerlerden sürgün ediliyor. Göç etmeye zorlanıyor. Savaşla, zulümle ve kargaşa ile imtihan ediliyoruz. Müslüman gönüller her zaman insanlığın dertleriyle hem dert oldu. Çare almak yerine çare olmayı seçti. Bugünde yapmamız gereken, aslında bu. Geçmişten feyz alarak yaşadığımız bu büyük belaları bertaraf etmeye çalışmak. Yangının seyircisi değil, su dökeni olmalıyız. Müslüman insanlığın kurtuluş reçetesi olmak zorundadır. Tek tek hepimiz bütün bu yaşadıklarımızın muhasebesini yapalım. Tüm yaratılmışların insanın, hayvanın çevrenin hukukunu korumak için elbirliği ile çalışalım. Bu vesile ile Refia Hanım Kur’an Kursu’nun yapımında emeği geçenlere, teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bizi Kur’an yolundan ayırmasın, ve birliğimizi, muhabbetimizi hiçbir zaman bozmasın, bu şirin yuvanın Kur’ana yaşam boyu ihtiyacımız olan bir çok beceriyi kazanmamıza vesile olmasını diliyorum."

Konuşmasını tamamlayan Sare Davutoğlu, daha sonra Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesini, akrabaları ve Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ile kesti.

Sare Davutoğlu’na köydeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler