SON DAKİKA

Satranç: 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası

27 Haziran 2017, Salı - 12:06



ANKARA (AA) - Türkiye, 2017 Dünya Satranç Takımlar Şampiyonası’nda beşinci olarak, Türk satranç tarihinin en büyük başarısını elde etti.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamada, Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal ve Batuhan Daştan’tan oluşan milli takımın, son turda Belarus’a kaybetmesine rağmen 10 puanla şampiyonayı 5. sırada tamamladığı bildirildi.

Rusya’nın Khanty-Mansiysk kentinde düzenlenen şampiyonada Çin şampiyonluğa ulaşırken, ev sahibi Rusya ikinci, Polonya üçüncü, Hindistan ise dördüncü oldu.

Türkiye, şampiyonada Norveç, Polonya ve Mısır’a üstünlük sağlarken, Rusya, Ukrayna, Hindistan ve Çin ile berabere kaldı. Sadece ABD ve Belarus’a kaybeden ay-yıldızlılar 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi ile turnuvanın beşincisi oldu.

Türkiye, 2013 yılında Antalya’da gerçekleşen dünya şampiyonasını birer galibiyet ve beraberlikle 3 puan toplayarak, 9. sırada bitirmişti.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türk satranç tarihinin en büyük başarısını elde ettiklerine dikkati çekerek, "A Millilerimizin Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası’nda aldıkları sonuç ve gösterdikleri başarılı performans, Türk satrancının gelecekteki şampiyonluklarının müjdecisi. Şampiyonada, ülkemize ’Yenilmez Türkiye’ dedirten, dünya otoritelerini hayretler içinde bırakarak tarihi bir başarıya imza atan sporcularımız ile gurur duyuyorum. Satrançta dünyanın en iyi beş ülkesinden biri olduk. Dünya devleri arasında artık Türkiye’de var." ifadelerini kullandı.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler