SON DAKİKA

“Şehir, çevre ve sağlık“ Kıbrıs’ta masaya yatırılacak

06 Mayıs 2016, Cuma - 11:56
ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Şehir, Çevre ve Sağlık konularının ilk kez bir arada değerlendirileceği "Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi" KKTC’de yapılacak.

Kongre, Gazi Üniversitesi ile Adnan Menderes Üniversitesi ortaklığında, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve KKTC’deki üniversitelerin işbirliğinde 11-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kongre kapsamında, "Şebeke Suyu ve Dezenfeksiyon", "Projelendirme ve Fon Kaynaklarına Erişim"," Temel İstatistik", "Herkes İçin Saha Araştırmaları" eğitimleri düzenlenecek.

Oturumlarda da "Sağlık Etki Analizi", "Şehirde İklim ve Risk Yönetimi", "Şehir, Çevre ve Sağlıkta İşbirliği", "Sağlık Politikaları", "Yaşlı Dostu Kentler", "Kentleşme ve Sağlık", "Sağlıklı Şehirler, Aktif Şehirler", "Şehir ve Enerji, Şehirde Su Döngüsü", "Şehir Çevre ve Sağlıkta Kesişen Konular", "Kentleşme ve Çevre", "Kentsel Dönüşüm ve Yerel Yönetimler", "Dünya ve Türkiye’de Göç Politikaları", "Yenilenebilir Enerji", "Çevre ve Şehir, Çevresel Politika Yönetimi", "Atık Yönetimi" ile üniversitelerden gelen bildirilerin sunumu yapılacak.



Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre ve sağlık konularının bir arada tartışıldığını ancak şehir boyutuyla irdelenmediğini söyledi. Aksakal, "Bizim kongremizin özelliği, şehir özelinde çevre ve sağlığı bir araya getirmek. ’Böyle bir platform yok bize destek olur musunuz?’ dedik ve bunu bilimsel çerçevede yapmak istedik. Böyle yola çıktık." dedi.

- Gençler hayal ettikleri şehirleri çizecek

Kongreyi "Şehir, çevre, sağlıkta işbirliği" ana temasıyla yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katılımıyla yapacaklarını dile getiren Aksakal, ilgili paydaşları bir araya getirerek, işbirliği ortamı oluşturacaklarını söyledi.

Kongrede özellikle üniversite öğrencisi gençlere fırsat tanıyacaklarını vurgulayan Aksakal, "Geleceğin Şehrini Tasarla" adlı bir oturumla gençlerin hayal ettikleri şehirleri çizeceklerini ve onların hayallerinin bilimsel bir ortamda gözlenebileceğini belirtti.

Aksakal, kongrede özellikle ilgili bakanlıklara özel oturumlar ayrıldığını, belediyelerin de düzenlenecek panellerde projelerini anlatma ve birbirleriyle paylaşma fırsatı bulabileceğini bildirdi.

Kongrede 75’in üzerinde yazılı, 70’in üzerinde de sözlü bildiriye yer verileceğini belirten Aksakal, "Biz çok heyecanlıyız. Sağlıklı şehirlerin inşasında, insanların sağlıklı şehirlerde yaşamaları için uygun ortamın hazırlanmasında, yani çorbada tuzumuz olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.









Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler