SON DAKİKA

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu

21 Ağustos 2018, Salı - 11:55
ÇORUM (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri forumlarıyla ilgili, "AK Parti'nin 10 milyondan fazla üyesi var. 10 milyonun taleplerini bir şekilde öğrenmek ya da il bazında bunu yaptığımızda, temsilcilerin dile getirdiklerinden önemli bir girdi elde edeceğiz." dedi.

Karagöl, partisince Çorum'daki bir otelde düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, teşkilat yöneticileri ve Hitit Üniversitesinden bazı akademisyenlerle bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen forumlarla kentlerin beklentilerinin tespit edilmesinin amaçlandığını belirten Karagöl, "Buradaki toplantımızın amacı Çorum'un en çok beğendiği yatırım hangisi, onu anlamaya alışıyoruz. 'Şehirde hızlanması gereken yatırımlar nelerdir ya da yatırımların aksamasının arkasındaki nedenler, yapılması gerekenler nelerdir, sizler ne yapılmasını istiyorsunuz' sorularına cevap arıyoruz." diye konuştu.

Şehrin öncelikleri nelerse bundan sonraki süreçte bunların öncelikli hale geleceğini vurgulayan Karagöl, şöyle devam etti:

"Bunları Cumhurbaşkanımıza sunduğumuzda, 2019 seçimleri için aslında önemli bir girdi olacak. 2019 seçimleri öncesinde 'Çorum'un beklentisi ne' diye sorduğumuzda elimizde hazır bilgi olacaktır. AK Parti'nin 10 milyondan fazla üyesi var. 10 milyonun taleplerini bir şekilde öğrenmek ya da il bazında bunu yaptığımızda, temsilcilerin dile getirdiklerinden önemli bir girdi elde edeceğiz. Anketlerle halkın nabzını da tutmaya çalışıyoruz. Teşkilatların, iş dünyasının ve halkın nabzını tutarak öncelikli liste oluşturup Çorum'un simge yatırımlarını, Çorum için acil yapılması gerekenleri, orta ve uzun vadede nelere ihtiyaç olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Anlamanın da ötesinde yeni dönemde hükümet programlarına girebilmesi, yatırım listelerinde yer alabilmesi için hızlı şekilde ilgili bakanlarla konuşulup acil müdahale edilmesi amacıyla orta ve uzun vadede yapılması için planlama yapılacak."

Karagöl, forum kapsamında sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerle görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Karadağ da forumun gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili memnuniyetin belirlenmesi ve yatırımlara ilişkin beklentilerin öğrenilmesi açısından büyük fayda sağlayacağını aktardı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler