SON DAKİKA

Şehit polisin eşinden “askerlikten muafiyet“ talebi

28 Haziran 2016, Salı - 09:20
ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Diyarbakır’da, terör örgütü PKK’nın polisleri taşıyan servis aracına yönelik saldırısında şehit olan özel harekat polisi Necdet Alıcı’nın eşi Bedriye Alıcı, askerlik muafiyetinin şehit polis çocukları için de olması gerektiğini belirterek, yakında askere gidecek oğlu için duyduğu endişeyi dile getirdi.

Özel hareket polisi Alıcı, terör örgütü PKK’nın 31 Mart’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polis servisine yönelik düzenlediği saldırıda 7 arkadaşıyla şehit oldu. Alıcı, ardında eşini ve dört çocuğunu bıraktı.

Şehit Alıcı’nın eşi Bedriye Alıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin şehit düşmesinin ardından çocuklarıyla verdiği hayat mücadelesini anlattı.

Eşinin 20 yıllık özel harekat polisi olduğunu, terör örgütüne yönelik pek çok operasyonda görev aldığını aktaran Alıcı, şehidin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde mitinglerinde "keskin nişancı" olarak da bulunduğunu belirtti.

Eşinin şehit düşmesinin ardından tüm zamanını çocuklarına ayırdığını ifade eden Alıcı, 23 yaşındaki büyük kızının üniversiteyi yeni bitirdiğini, iki yıl önce üniversiteden mezun olan 24 yaşındaki oğlunun askere gitmeye hazırlandığını, 18 yaşındaki ikiz oğullarının ise liseyi bitirip üniversite sınavlarına girdiğini söyledi.

Tüm şehit çocuklarının kamuda istihdam hakkından yararlandırılması gerektiğini savunan Alıcı, "Babaları madem şehit oldu bir tane çocuğuna hak verilmesin, hepsine verilsin ki hepsi kendi hayatını kurtarsın. Benim bir tane çocuğum işe girdi, öbür üç tanesi ne olacak?" diye konuştu.

- "Eşlerimiz şehit olmasın, çocuklarımız yetim kalmasın"

Büyük oğlunun yakında askere gideceğini aktaran Alıcı, şehit polis çocuklarının da askerlikten muaf tutulması talebini dile getirdi.

Alıcı, oğlu için duyduğu endişeyi ifade ederek, "Ben oğlumun da askere gidip sanki babası gibi gelmeyeceğini düşünüyorum. Şehit polis çocuklarının aynı asker çocukları gibi askerlikten muaf olmalarını istiyorum." diye konuştu.

Terörün son bulması çağrısı da yapan Alıcı, "Eşlerimiz şehit olmasın, çocuklarımız yetim kalmasın. Terör son bulsun artık. İnşallah bu terörün sonu gelir. Bir daha evlere, ocaklara böyle ateşler düşmez. İnşallah eşim yerinde huzur içinde yatar." ifadesini kullandı.

- Şehit çocuklarının askerlikten muafiyeti

Askerlik Kanunu’nun 10. maddesinin 9 numaralı bendinde "Askerlik hizmetini yerine getirmekte iken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin kendilerinden olma erkek çocukları ile aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silah altına alınmaz ve silah altındakiler istekleri halinde terhis edilir." düzenlemesi yer alıyor.


Er ve erbaşları kapsayan askerlikten muafiyet uygulamasından rütbeli askerler ile polislerin yakınları yararlanamıyor. Uygulamada bu şehitlerin çocuklarının vatani görev için doğuya gönderilmediği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler