SON DAKİKA

Şehitlere saygı ve teröre tepki yürüyüşü

16 Ocak 2017, Pazartesi - 15:35
UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi’nde, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla "Şehitlere saygı ve teröre tepki" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Üniversitesi yerleşkesindeki meydanda toplanan akademik personel, çalışanlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu, ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyerek dualara eşlik etti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yaptığı konuşmada, İstanbul’daki terör saldırısının anayasa değişikliği teklifi konusunda anlaşmaya varılmasının ardından gerçekleştiğine dikkati çekerek bunun düşündürücü olduğunu belirtti.

Dış güçlerin Türkiye’nin gelişmesine engel olmak istediklerini, bunun için terör örgütlerini kullandıklarını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Ülkemiz ne zaman gelişmeye yönelik adım atsa, dış güçler bunun önüne geçebilmek için ellerinden geleni yapıyor. FETÖ terör örgütünü darbe girişimine sevk eden dış güçler, bunda başarılı olamayınca ülkemizi kaos ve kargaşaya sürüklemek, huzuru bozmak için ekonomik baskı politikalarını devreye sokmuşlardır. Milletimizin birlik ve beraberliği karşısında ne yapacağını bilemeyen bu güçler, taşeronları vasıtasıyla her zaman olduğu gibi kanlı eylemlerine başvurmuşlardır."

Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağı engelin bulunmadığını, birlik ve beraberliğin hain planların da üstesinden gelinmesini sağlayacağını vurgulayan Çelik, "Güçlü olmak zorundayız, çünkü Türkiye mazlum milletlerin de umududur. Bugün Halep’te yaşanan insanlık dışı katliamlara, diğer ülkelerin sessiz kaldığını görüyoruz." diye konuştu.

Grup daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla, sloganlar eşliğinde yerleşke içerisinde üniversitenin giriş kapısına kadar yürüyüş yaptı.

Giriş kapısında görev yapan polislerin yanına giden Rektör Çelik ve öğrenciler, başsağlığı dileğinde bulundu.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler