SON DAKİKA

Şehitlerin hatırasını “zirvedeki bayrakla“ yaşatıyor

06 Mayıs 2016, Cuma - 15:57
KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir’in bir köyünde muhtarlık yapan Vedat Erkuvan’ın, ikisi şehit düşen, biri rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden asker arkadaşları için dağın zirvesine diktiği dev Türk bayrağı 20 yıldır dalgalanıyor.

Merkeze bağlı Çayağzı köyü muhtarı Erkuvan, Ankara-Kayseri karayolunda 10 kilometreden görülen bayrağın dibine, askerden dönemeyen arkadaşları ile köyün ilk şehidinin künyesinin yer aldığı mermer tabela koydurdu.

Arkadaşlarını ve tüm şehitleri simgeleyen bayrağa gözü gibi bakan Erkuvan, AA muhabirine, Çayağzı köyünden 4 yakın arkadaş olarak aynı tertipte, 1996’da askere gittiklerini söyledi.

Acemi eğitiminden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin çeşitli illerine dağıldıklarını anlatan Erkuvan, bir arkadaşlarının da Ankara’da kaldığını belirtti.

Arkadaşlarından Nafiz İman’ın Kuzey Irak harekatında, Alaaddin Yerli’nin Şırnak’ta şehit düştüğünü ifade eden Erkuvan, diğer arkadaşının da Ankara’daki birliğinde rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Aynı tertipten sadece kendisinin köye döndüğünü kaydeden Erkuvan, arkadaşları ve tüm şehitler için köyün 1500 metre yükseliğindeki Kale Tepe mevkisinde 10 metrelik direğe, 6 metre eni ve 9 metre uzunluğunda Türk bayrağı diktiğini anlattı.

- 20 yıldır bayrağın bakımını yapıyorlar

Köy derneğinin de katkısıyla bayrağı diktiklerini belirten Erkuvan, yaklaşık 20 yıldır bakımını yaparak bayrağı dalgalandırdıklarını söyledi.

Erkuvan, Dağcılık Federasyonu Kırşehir Temsilciliği üyesi dağcıların da son 2 senedir bayrağın bakımı için kendilerine destek verdiğini ifade etti.

Köy sakinlerinden Asım Taşdemir ise "Şehitler adına bir abide, bir minnet borcu olarak 20 yıl önce bu bayrak Kale Tepe’ye dikildi. Bayrağın bakımı ve onarımını 20 yıldır köylülerimiz yapmaktadır. Bu yıl da Kırşehirli dağcılarla yaptık. Bu bayrağı hiçbir zaman düşürmeden göklerde dalgalandıracağız." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler