SON DAKİKA

SGK Başkanı Bağlı:

29 Eylül 2016, Perşembe - 14:30
ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK’nın işçi ve işverenlerden aldığı primlerle yürüyen bir kurum olduğunu belirterek, "Eğer primlerini tahsil edemezse emekli maaşı ödemekte, sağlık harcamaları finansmanı konusunda sıkıntı yaşayacaktır." dedi.

Bağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla bütün üst düzey personelin 31 ilde "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"u işveren ve sigortalılara anlattığını söyledi.

Kurum olarak amaçlarının borcu olanlara bu kanunun fırsatlarını ve imkanlarını tanıtıp anlatmak olduğunu belirten Bağlı, "6736 sayılı Kanun’la hem Maliye’nin hem de SGK’nın alacakları yeniden yapılandırmaya tabi tutuldu. Bu kanunla 67.7 milyar tutarındaki alacaklarımız yeniden yapılandırmaya tabi tutuldu. Sosyal Güvenlik Kurumuna bir şekilde borcu olan 9 milyon 66 bine yakın borcu olan vatandaşlarımız söz konusu. Yani söz konusu kanun 10 milyona yakın insanı ilgilendiren bir kanun ve bu insanlara ödeme konusunda ciddi kolaylıklar sağlanmaktadır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendilerine "Mutlaka ama mutlaka bütün sigortalılar bu yapılandırmadan haberdar edilecek ve iyi bir organizasyonla herkese bu kanunu anlatacaksanız." şeklinde talimat verdiğini aktaran Bağlı, şöyle devam etti:

"Sayın Bakanımızın bizzat kendisi de bu işin tanıtımını üstlenmiş durumda. Bakan yardımcımız, müsteşarımız, İŞKUR Genel Müdürümüz ve ben farklı illerde bu yapılandırmayı işverenlerimize, sigortalılarımıza tanıtmak için seferber olmuş durumdayız. Yani alacağımız bulunan her vatandaşımıza ulaşabilirsek bu kanundan azami bir şekilde istifade etmiş oluruz."

- "Prim tahsilatında başarılı olmamız gerekiyor"

Bağlı, kanunu çıkarma amacının, hem vatandaşları rahatlatmak, hem de SGK ve Maliye Bakanlığının tahsil kabiliyetini arttırmak olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirebilmek için de iyi bir tanıtım yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Kanun sayesinde alacaklarının önemli bir kısmını tahsil etmeyi hedeflediklerini belirten Bağlı, şunları kaydetti:

"SGK işçi ve işverenlerden aldığı primlerle yürüyen bir kurum. Eğer primlerini tahsil edemezse emekli maaşı ödemekte sıkıntı yaşayacak, sağlık harcamaları finansmanı konusunda sıkıntı yaşayacaktır. Bu da vatandaşlarımıza olumsuz yansıyacaktır. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanımızın bize verdiği talimata göre vatandaşın memnuniyetini en üst seviyede tutmamız gerekiyor. Bunun için de prim tahsilatında başarılı olmamız gerekiyor."

Bağlı, yapılandırma için müracaat tarihinin 31 Ekim’de sona erdiğini hatırlatarak, bu tarihe kadar tüm borçlulara ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler