SON DAKİKA

Sığınmacı kadınlar meslek sahibi oluyor

24 Eylül 2018, Pazartesi - 08:30
SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce inşa edilen Karaman Geçici Eğitim Merkezi'nde dikiş eğitimi alan sığınmacı kadınlar, meslek sahibi olup aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM) Suriyeli kadınların topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak, hayatlarına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Suriyeli Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Entegrasyon Projesi" kapsamında gerçekleştirilen mesleki eğitim kursları devam ediyor.

Karaman Geçici Eğitim Merkezi'nde açılan dikiş kursunu bitiren sığınmacı kadınlar, meslek sahibi olup aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacı kadınların Karaman'daki merkezde KADEM tarafından düzenlenen dikiş kurslarıyla mesleki anlamda beceri kazandığını belirterek, eğitimlerin ardından ev ekonomisine katkı sağlayabileceklerini söyledi.

KADEM İl Temsilcisi Zehra Toçoğlu da Suriyeli kadınların topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak, hayatlarına katkı sağlamak için hayata geçirdikleri projeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Kasım ayından beri sığınmacı kadınlara mesleki ve bilgilendirici eğitimler sunduklarını bildiren Toçoğlu, "İlk eğitimimiz olan dikiş atölyesi ile amacımız, kadınlarımıza meslek kazandırmak, istihdam edilebilirliklerini desteklemek. Hanım kardeşlerimiz kurs sırasında binamızda açtığımız kreşe çocuklarını bırakarak eğitimlerine sorunsuz şekilde devam ediyorlar." diye konuştu.

- "Burada güven içerisindeyiz"

Suriyeli sığınmacılardan kursiyer Nosiba Catbi ise Türkiye'de oldukları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah'a şükür çok rahatız. Sakarya çok güzel bir şehir. Burada güven içerisindeyiz. Hep yalnızdım ama burada artık arkadaşlarım var. Kursu başarıyla bitirerek maddi durumumuzu düzeltmek, eşime yardımcı olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Ayşe Hamşo da bakkalda alışveriş yaparken KADEM'in afişini görerek kursa kayıt yaptırdığını ve burada dikiş yapmayı öğrendiğini belirterek, üzerindeki elbiseyi de kendisinin diktiğini, ileride dikiş öğretmeni olmak istediğini dile getirdi.

Kursiyer Amina Cağsir ise "Allah'a şükür burada güzel bir meslek öğreniyoruz. KADEM kursuna meslek sahibi olmak için geldik. Bir iş bularak çocuklarımıza yardımcı olmak istiyoruz. KADEM'e, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler