SON DAKİKA

Siirt ve Şırnak'ta ilk teravih namazı

05 Mayıs 2019, Pazar - 20:30
SİİRT/ŞIRNAK (AA) - Siirt ve Şırnak'ta ilk teravih namazında camiler doldu.

Siirt'te vatandaşlar, ilk teravihi kılmak için tarihi Ulu Cami ile Ensar, Halid Bin Velid, Yeni Mahalle ve Ebul Vefa başta olmak üzere kentteki camileri doldurdu.

Ulu Cami İmamı Mehmet Nezir Obut, İslam aleminin büyük bir içtihatla beklediği ramazana kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş" olan ramazanın ülke ve İslam alemine huzur ve bereket getirmesini dileyen Obut, şunları kaydetti:

"890 yıldır ayakta olan tarihi Ulu Cami'mizde ilk teravihimizi eda ettik. Bu yıl ilkler yaşadık. Camimizde ilk kez hatimle teravih namazı kılındı. Oldukça faziletli olan hatimle teravih, Osmanlı'da da kılınıyordu. Ülkemizde de birçok yerde eda ediliyor. Ramazan ayı boyunca 6 hafız tarafından eda edilecek."

Vatandaşlardan Mehmet Salih İlhan da "Ramazan ayı bereket ayıdır, huzur ve mağfiret ayıdır. Bugün ilk teravihi tarihi Ulu Cami'de kıldık. Namaz boyunca bir cüz Kur'an bitirdik. Ramazan ayı boyunca da hatim indireceğiz. Bu mübarek ayın huzur içinde geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Zeki Eren de af ve mağfiret ayı ramazana kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

- Şırnak

Şırnak'ta da vatandaşlar, ilk teravih namazını kılmak için, Geylani, TOKİ Ulu Cami ve Külliye Camisi başta olmak üzere kentteki camileri doldurdu.

Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan, TOKİ Ulu Cami'de namaz öncesi verdiği vaazda ramazan ayında oruç ve ibadetin önemine değindi.

Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Tolan, şunları kaydetti:

"Yeni hizmete açılan Toki Ulu Cami'mizde ilk teravihimizi bu gece birlikte idrak edeceğiz. Ayrıca bu yıl Şırnak'ta ilk defa hatimle teravih namazını TOKİ camimizde başlatacağız. Bütün camilerimizde öğle ve ikindi namazlarında mukabele okunacak ve okunan bazı ayetler de mealen cemaatimize aktarılacak. Camilerimizde öğle namazları ve yatsı namazları öncesinde vaaz ve irşat programları gerçekleştirilecektir. Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenabıhakk'tan niyaz ediyorum."

Vatandaşlardan Halil Eken de bereket ve mağfiret ayı ramazana ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler