SON DAKİKA

Siirt'te hastanede bebek kaçırma tatbikatı

20 Nisan 2019, C.tesi - 11:50
SİİRT (AA) - Siirt'te yeni doğum yapmış bir annenin bebeğinin, kılık değiştiren bir erkek tarafından kaçırılmasını konu alan "pempe kod" tatbikatı gerçekleştirildi.

Siirt Devlet Hastanesinde gerçekleşen tatbikatta, senaryoya göre, bebekleri kaçırılan bir hasta yakını kadın, feryat ederek tüm hastaneyi alarma geçiriyor.

Doğumhane görevlisinin ihbarıyla santral görevlisinin pembe kod anonsu yapması üzerine hastaneye ait bütün giriş ve çıkışlar güvenlik görevlilerince kapatıldı.

Hastanenin güvenlik timleri, bebeği kaçırmaya çalışan kişiyi kısa sürede hastane dışına çıkmadan yakalayarak polise teslim etti.

Hastanenin Destek Kalite Müdürü Abdulkadir Akay, tatbikatın faydalı geçtiğini belirterek, bebek ve çocuk kaçırılması veya kaybolması durumlarına karşı önlem almak amacıyla hastane personelinin katılımıyla tatbikat düzenlendiğini söyledi.

Akay, "renkli kod" uygulamasının hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak için yapıldığını, "mavi kod" kalp krizi, "beyaz kod" sağlık çalışanlarına fiziksel ya da sözlü saldırı, "pembe kod" ise bebek kaçırma konusunda müdahale anlamlarını taşıdığını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler