SON DAKİKA

Siirt’te “Yatırım Formülleri Toplantısı“

25 Mayıs 2018, Cuma - 22:45
SİİRT (AA) - Siirt Valisi Ali Fuat Atik, "Dağdaki terörü bitirmekle yetmiyor, teröre giden kaynakları kurutmamız, teröre karşı bir yelpaze geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Vali Atik, bir otelde düzenlenen "Yatırım Formülleri Toplantısı"nda, Siirt’in dışarıda hak etmediği bir algısı bulunduğunu söyledi.

"İş adamlarımızın yatırımcılarımızın buraya gelmesine engel olan aslında bu söylediğim gibi hak etmediğimiz bir algı." diyen Atik, Siirt denilince batıda yaşayan vatandaşların aklına ilk gelen kelimenin terör olduğunu belirtti.

İl ve ilçe merkezlerinde terör diye bir sorunun bulunmadığını ifade eden Atik, şöyle konuştu:

"Allah’ın izniyle temizledik, temizlemeye de devam ediyoruz. Çok ciddi ve kararlı bir şekilde devletimizin aldığı kararla biz bu işin üzerine gittik. Daha geçen hafta büyük bir grubu yok ettik, topraklarımızdan çıkarttık ve bu mücadelemiz de sonuna kadar devam edecek. Şimdi hiç mi yok? Var. Dağlarımızda lokal düzeyde küçük gruplar var. Şu anda iddia ediyorum, Siirt’in merkezi, ilçe merkezlerimiz İstanbul’dan daha güvenli. Bunu Siirt Valisi olarak söylüyorum. Bakın, gece gündüz biz bu işi bitirmek için çalışıyoruz."

Yatırımcıların Siirt’e gelmesi için hiçbir engelin olmadığını vurgulayan Atik, "Dağdaki terörü bitirmekle yetmiyor, teröre giden kaynakları kurutmamız, teröre karşı bir yelpaze geliştirmemiz gerekiyor. Bu da nedir dışarıdan sizler gibi ticaret ile uğraşan, sanayi ile uğraşan iş adamlarımızın bize destek olması, buradaki gençlerimizi işsizlik bahanesi ile istihdam bahanesi ile dağa çıkmasının önüne geçmemiz gerekiyor." diye konuştu.

İş adamlarını kente yatırım yapmaya davet eden Atik, bu konuda yatırımcılara her türlü desteği sunacaklarını belirtti.

Toplantıya, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu ve iş adamları katıldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler