SON DAKİKA

Sıkıyönetimin hükümet tarafından ilan edildiğini düşünmüş

22 Ekim 2017, Pazar - 05:40
SİİRT (AA) - Siirt’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 110’u tutuklu 320 eski askerin yargılanmasına devam ediliyor.

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince Adliye Sarayı’ndaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu’nda görülen duruşmada, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ile diğer sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın yedinci celsesinde Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında görevli 3 yüzbaşı, 3 binbaşı ve 2 yarbay rütbesindeki eski asker savunma yaptı.

Darbe girişimi sırsında Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Maliye ve Bütçe Şube Müdürü olarak görev yapan sanık eski Binbaşı Uğur Kaya, "Atak" kod adlı gizli tanığın verdiği ifadeleri reddetti.

Atak’ın ifadesinde, kendisinin darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek, "Suriyeliler babasız kaldı." dediğini belirten Kaya, böyle bir ifadeyi kullanmadığını, Atak ile bir husumetinin olduğu gerekçesiyle böyle bir şey söylemiş olabileceğini öne sürdü.

- Sıkıyönetimin hükümet tarafından ilan edildiğini düşünmüş

Harekat ve Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan eski Yarbay Serdal Hacısalihoğlu da 15 Temmuz günü "meskun mahal" operasyonu olacağı gerekçesiyle gün boyu operasyon planı yapmakla meşgul olduğunu savundu.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erkiletlioğlu’nun kendisini arayarak eski Tugay Komutanı Şimşek’in, Eruh’taki taburu merkeze çekmeyi istediğini ifade eden Hacısalihoğlu, darbe girişimini televizyonlardan izlediğini söyledi.

"Sıkıyönetimin hükümet tarafından teröre karşı ilan edildiğini düşündüm. Saat 00.00 civarında sıkıyönetim direktifini gördüm. Harekat merkezinden çıktısını aldım." diyen Hacısalihoğlu, bu çıktıyı eski Tugay Komutanı Şimşek’e götürdüğünü belirtti.

Şimşek’in saat 07.00’de kendisine dosya gönderdiğini ileri süren Hacısalihoğlu, incelediği dosyada darbe girişimi gecesi gelen mesajların bulunduğunu aktardı.

"Atak" kod adlı gizli tanığın ifadesinde kendisinin, "Eruh’tan gelen tabur başka bir iş için gelecek. Teröristler de kendiliğinden gidecek." dediğini iddia ettiğini belirten Hacısalihoğlu, böyle bir ifadeyi kullanmadığını ileri sürdü.

Hacısalihoğlu, 15 Temmuz gecesine ait kamera kayıtlarından alınan ekran alıntılarında bir arada göründüğü kişilerle ne konuştuğunu tam olarak hatırlayamadığını darbe girişimi olduğunu, sözde sıkıyönetim direktifini gördükten sonra anladığını savundu.

Sanıkların savunmalarının alınmasına yarın da devam edilecek.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu, eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Çehreli’nin de aralarında bulunduğu askerler, "Anayasa’yı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler