SON DAKİKA

Singapur’un eğitimdeki başarısı

04 Aralık 2016, Pazar - 10:50
ANKARA (AA) - Singapur’un dünya genelinde fen ve matematik eğitimi alanında yapılan testlerde ilk ve ortaöğretimde en yüksek başarıya sahip olduğu bildirildi.

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) tarafından yürütülen çalışmada, Singapur’un, fen ve matematik eğitimi alanında dünya genelinde en yüksek başarıya sahip olduğu belirtildi. Araştırmada, Güney Kore ve Japonya gibi Doğu Asya ülkelerinin listenin üst sıralarında yer aldığı ifade edildi.

İlki 1995 yılında yapılan ve her dört yılda bir yayınlanan bu araştırma, 57 ülkeden 9 ila 13 yaşlarında 600 bin öğrenci üzerinde yapıldı. Testler, Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) tarafından Boston Üniversitesinde yürütüldü.

TIMMS yöneticisi Michael Martin, yaptığı açıklamada, başarının birinci şartının öğretimin kalitesi ve durumu olduğuna işaret ederek Singapur’un bu başarısının eğitime verdiği değeri gösterdiğini söyledi.

Test projesinde yer alan Dr Dirk Hastedt de araştırmanın ilk sıralarında yer alan Doğu Asya ülkelerinde eğitimin büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek eğitimin en önemli faktörünün öğretmen olduğunu kaydetti.

Genelde eğitim alanında örnek olarak gösterilen Finlandiya ise önceki yıllara göre listenin daha alt sıralarında yer aldı.

Araştırmaya göre ilköğretim matematik alanında ilk 10’da yer alan ülkelerin sıralaması şöyle:

1- Singapur


2- Hong Kong


3- Güney Kore

4- Tayvan

5- Japonya

6- Kuzey İrlanda

7- Rusya

8- Norveç

9- İrlanda

10- İngiltere


Fen alanında ilk 10’da yer alan ülkeler ise şu şekilde;

1- Singapur

2- Güney Kore

3- Japonya

4- Rusya

5- Hong Kong

6- Tayvan

7- Finlandiya

8- Kazakistan

9- Polonya

10- Amerika Birleşik Devletleri





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler