SON DAKİKA

Şırnak’taki terör operasyonu

29 Nisan 2016, Cuma - 05:44
MANİSA (AA) - Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya, memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi Dilek Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Burada kadınlar tarafından karşılanan cenaze, daha sonra Dilek Mahallesi meydanında bulunan cemevine alındı.

Cemevi önünde düzenlenen cenaze töreninde şehidin eşi Mürüvet Kolankaya tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Baba Yaşar Kolankaya ve anne Gürbüz Kolankaya’nın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi.

Şehidin 2 yaşındaki oğlu Güney’in ise bir akrabasının kucağındayken babasının tabutuna dokunması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Şehidin cenazesi, törenin ardından önce askerlerin daha sonra vatandaşların omzunda Hasan Baba Mezarlığı’na götürülerek, defnedildi.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak’ta 26 Mart’ta yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Kolankaya, Şırnak Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından, GATA’da tedavi altına alınmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler